Το iPhone σου βγάζει θολές φωτογραφίες. Μάθε τι πρέπει να κάνεις.

Το νέο σου iPhone δεν είναι απλά ένα τηλέφωνο. Άλλωστε στην εποχή μας κάνεις περισσότερα upload φωτογραφιών παρά κλήσεις. Η κάμερα λοιπόν είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής χρήσης του τηλεφώνου σου. Όσο πιο συχνά τη χρησιμοποιείς, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να επηρεαστεί η καλή λειτουργία της.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κάμερα είναι μια πιθανή πτώση της συσκευής ενώ ο αμέσως επόμενος η κακή χρήση της. Το πρόβλημα στην κάμερα είναι άμεσα ορατό, αφού επηρεάζεται η ποιότητα των λήψεων. Οι φωτογραφίες βγαίνουν θολές ή επάνω εμφανίζονται στίγματα ή σημάδια.

Αν παρατηρήσετε πρόβλημα στην κάμερα του iPhone αφαιρέστε από το τηλέφωνό σας τη θήκη και την προστατευτική μεμβράνη. Ενδεχομένως η θήκη ή η μεμβράνη να καλύπτουν μέρος της κάμερας ή το φλας και να εμποδίζουν την οπτική σταθεροποίηση.

Στη συνέχεια καθαρίστε το φακό, απομακρύνοντας δαχτυλιές, σκόνη και σκουπίδια που μπορεί να κάνουν τις φωτογραφίες να φαίνονται θολές. Προτιμήστε ένα μαλακό πανί από μικροΐνες για να αποφύγετε τις γρατζουνιές. Ακόμα μια πιθανή λύση είναι η επανεκκίνηση. Κάνοντας restart στο iPhone πολλές φορές το βοηθά να ξεμπλοκάρει από παρωδικά προβλήματα.

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε εναλλάξ τη μπροστινή και την πίσω κάμερα του κινητού για να εντοπίσετε που υπάρχει το πρόβλημα και ανοίξτε την κάμερα μέσω εφαρμογών όπως το Instagram ή το Messenger.

Αν μετά από όλες τις προσπάθειες η κάμερα δεν ανταποκρίνεται ή ακόμα χειρότερα αν έσπασε μετά από πτώση, επισκεφθείτε άμεσα ένα από τα καταστήματα μας όπου ένας έμπειρος τεχνικός μας θα την επισκευάσει ή θα την αντικαταστήσει ανάλογα με τη ζημιά και θα σας παραδώσει και πάλι το iPhone σας έτοιμο για selfies, φωτογραφικά στιγμιότυπα και καταγραφή video!

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME