5 συμβουλές για να βγάλεις τις ιδανικές φωτογραφίες με το iPhone σου!

Επισκευή iPhone TheFixers

ρχονται συχνά πελάτες στα καταστήματα μας, με την αίσθηση πως με το iPhone τους, δε μπορούν να βγάλουν όσο καλές φωτογραφίες θέλουν! Έχω το ίδιο μοντέλο iPhone με το φίλο μου και με το δικό του βγάζουμε τέλειες φωτογραφίες! Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα το δικό μου; Μια απορία, που πολύ πιθανόν έχει περάσει και από το δικό σας μυαλό!

Και όταν το πρόβλημα δεν είναι στο iPhone;

Για τις περιπτώσεις, λοιπόν,  που το πρόβλημα δεν οφείλεται σε δυσλειτουργία ή βλάβη του iPhone, αλλά στον τρόπο που επιλέγει ο καθένας να βγάλει τις φωτογραφίες που επιθυμεί, συγκεντρώσαμε για εσάς 5 συμβουλές για να βγάζετε τις καλύτερες φωτογραφίες, όταν και όπου θέλετε:

  1. Καθαρίστε το φακό!

Το εμφανές! Πολλές φορές, από σκόνη, υγρασία ή… δαχτυλιές πάνω στο φακό, οι φωτογραφίες βγαίνουν θολές! Πριν, λοιπόν, πειράξετε τις ρυθμίσεις, ελέγξτε το φακό σας!

  1. Ενεργοποιήστε το πλέγμα!

Και εννοούμε τα…τετραγωνάκια που εμφανίζονται στην οθόνη πριν τραβήξετε τη φωτογραφία! Σας βοηθούν να ευθυγραμμίσετε σωστά τη φωτογραφία σας, στο σημείο που πρέπει ακριβώς να κεντράρετε με αποτέλεσμα να βγάζετε πιο καλλιτεχνικές φωτογραφίες! Ενεργοποίηση πλέγματος:  Ρυθμίσεις –> Φωτογραφίες και κάμερα –> Πλέγμα (on)

  1. Σωστή διάταξη της φωτογραφίας σας!

Εάν θέλετε να βγάλετε μία αρμονική φωτογραφία, το βασικό πρόσωπο ή αντικείμενο που σας ενδιαφέρει καλό είναι να μη βρίσκεται στο κέντρο της εικόνας, γιατί δε δίνετε έμφαση, αντιθέτως κάνετε τη φωτογραφία βαρετή και αγχωτική!

  1. Ρυθμίστε τη φωτεινότητα τη στιγμή της λήψης!

Πολλές φορές, θέλουμε να φωτογραφίσουμε κάτι ή κάποιον και το φόντο από πίσω είναι τόσο φωτεινό, με αποτέλεσμα το κύριο πρόσωπο ή αντικείμενο, να βγαίνει υπερβολικά σκοτεινό, σχεδόν μαύρο! Το iPhone, σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα και την αντίθεση που θέλετε για τη συγκεκριμένη φωτογραφία, τη στιγμή της λήψης με 5 απλά βήματα:

  • Βρείτε στη φωτογραφία σας ποιο είναι το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει
  • Αγγίξτε την οθόνη και πιέστε παρατεταμένα ώσπου να εμφανιστεί ένα κίτρινο πλαίσιο
  • Σύρετε με το δάχτυλό σας πάνω στην οθόνη, προς τα πάνω για πιο φωτεινό, προς τα κάτω για πιο σκοτεινό
  • Όταν σταθεροποιήσετε τη φωτεινότητα εκεί που θέλετε, κάντε το «κλικ»!
  1. Μην κάνετε zoom!

Το zoom σε μία φωτογραφία, ρίχνει τη ποιότητά της και την κάνει πιο θολή. Αν θέλετε να εστιάσετε πιο πολύ σε μία εικόνα, πηγαίντε απλά όσο πιο κοντά μπορείτε!

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME