Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάρετε μεταχειρισμένο iPhone

Επισκευή iPhone TheFixers

Η αγορά μεταχειρισμένων συσκευών iPhone αν δεν γίνει από αξιόπιστο κατάστημα μπορεί να αποβεί κάτι περισσότερο από ρίσκο. Ο ιδιοκτήτης ενδέχεται να σας «αποκρύψει» σημαντικές λεπτομέρειες ή αυτό που βλέπετε σε μια φωτογραφία σε διαδικτυακή αγγελία να απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Η χαμηλότερη τιμή αγοράς σε σχέση με ένα καινούριο είναι φυσικά πολύ δελεαστική αλλά είναι λίγες οι φορές που η εγγύηση του μεταχειρισμένου iPhone ισχύει.

Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αγορά σας συμβουλεύουμε να ελέγξετε τον κωδικό ΙΜΕΙ, ο οποίος συγκεντρώνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και αποτελεί ουσιαστικά την «ταυτότητα» του iPhone.

Μπορείτε να εντοπίσετε τον κωδικό ΙΜΕΙ είτε στη συσκευασία του τηλεφώνου, είτε πληκτρολογώντας * # 0 6 # στη συσκευή. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε επίσης να ελέγξετε αν η συσκευή είναι κλεμμένη εφόσον είναι πλέον αρκετά διαδεδομένη και στην Ελλάδα η δήλωση των IMEI στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας από συσκευές που έχουν κλαπεί.

Αν το iPhone προέρχεται από χώρα του εξωτερικού μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε το Stolen Phone Checker της CTIA. Επισκεφθείτε τη σελίδα stolenphonechecker.org/spc/ και καταχωρήστε τον κωδικό ΙΜΕΙ για να επαληθεύσετε ότι η συσκευή δεν είναι κλεμμένη.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να απευθύνεστε μόνο σε αξιόπιστους πωλητές.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME