Έξυπνα tips για την μπαταρία που θα κρατήσουν το iPhone σαν καινούριο

Επισκευή iPhone TheFixers

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στα iPhone και τα Android είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η καθημερινή χρήση μπορεί να επηρεάσει το smartphone σας, ωστόσο τα παρακάτω tips θα παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του.

  1. Πρέπει να κάνω μια πλήρη φόρτιση στο κινητό μου όταν το πρωτοπάρω;

Αυτή είναι μια τακτική που συνήθιζαν παλαιότερα και είχε εφαρμογή στις μπαταρίες νικελίου και καδμίου οι οποίες λειτουργούσαν ανάλογα με το πόσο είχαν φορτιστεί και αποφορτιστεί. Οι σύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου δεν έχουν ανάγκη από μια πλήρη φόρτιση πριν τη χρήση. Έτσι δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε ούτε λεπτό, αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας αμέσως μόλις το βγάλετε από το κουτί του.

  1. Η μπαταρία «χαλάει» με το πέρασμα του χρόνου

Η συγκεκριμένη θεωρία είναι σωστή. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που έχουν τα περισσότερα smartphones αλλά και τα iPhone παραμένουν σε πλήρη λειτουργία για ένα συγκεκριμένο αριθμό φορτίσεων. Η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία (Apple) αναφέρει πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 75% της μπαταρίας τη μέρα και μετά να τη φορτίσετε πλήρως τη διάρκεια της νύχτας. Εάν χρησιμοποιείτε το 25% την επόμενη μέρα, θα έχει εκπληρωθεί συνολικά το 100% στις δύο μέρες, καταλήγοντας σε έναν κύκλο φόρτισης.

Συνήθως μια μπαταρία φτάνει στο 70% της αρχικής της ικανότητας μετά από 300-500 περίπου κύκλους φόρτισης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αντέχουν το περισσότερο δύο χρόνια με καθημερινή χρήση.

  1. Χαλάει η μπαταρία αν φορτίζω το κινητό όλο το βράδυ;

Υπάρχει η θεωρία ότι αν αφήσετε το κινητό σας σε φόρτιση όλο το βράδυ ή περισσότερες ώρες από όσες πραγματικά χρειάζεται η μπαταρία για να φτάσει στο 100%, υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει αφού λαμβάνει περισσότερη δύναμη από όση χρειάζεται. Ο μύθος αυτός έχει πλέον καταρριφθεί και κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η μόνη εξαίρεση είναι οι συνθήκες πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Η θερμότητα αλλοιώνει τις μπαταρίες λιθίου μειώνοντας σημαντικά την απόδοσή τους.

  1. Θα πρέπει να περιμένω το κινητό μου να κλείσει τελείως για να το φορτίσω;

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, όμως είναι προτιμότερο να φορτίζετε το κινητό σας όταν η μπαταρία βρίσκεται στο 50% παρά όταν αδειάσει τελείως. Αυτό γιατί οι μεγάλοι κύκλοι φόρτισης είναι πιο επιβλαβείς από τους σύντομους.

Άλλοι έξυπνοι τρόποι για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας είναι οι εξής:

  • Χαμηλώστε τη φωτεινότητα της οθόνης
  • Απενεργοποιήστε την τοποθεσία καθώς επίσης και τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε (καταναλώνετε περισσότερη μπαταρία αν μένουν σε αδράνεια)
  • Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις από τις εφαρμογές όπως το email, το Twitter και Facebook (όσες δεν χρειάζεστε)
close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME