Τέλος εποχής για τα φυσικά καταστήματα της Microsoft

Blog TheFixers

H πανδημία του Covid-19 έφερε ανακατατάξεις σε πολλές επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και η Microsoft. Ο τεχνολογικός κολοσσός, σύμφωνα με πηγές της ιστοσελίδας The Verge, πρόκειται να κλείσει δια παντός όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης ανά τον κόσμο.

Εξαιρούνται τέσσερα flagship καταστήματα στη Νέα Υόρκη (Fifth Avenue), στο Λονδίνο (Oxford Plaza), στο Σίδνεϊ (Westfield) και στο Redmond Park τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά και θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Κατά τη διάρκεια του lockdown τα φυσικά καταστήματα της Microsoft, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται μέσα σε εμπορικά κέντρα, παρέμειναν κλειστά σύμφωνα με τις κρατικές οδηγίες. Πολλά από τα εμπορικά αυτά κέντρα δεν έχουν ανοίξει ακόμα αφού εξακολουθούν να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα κατά της περαιτέρω εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Η Microsoft λοιπόν αποφάσισε να κλείσει τα φυσικά καταστήματα και να δώσει την προσοχή της στα ψηφιακά τα οποία μάλιστα αναπτύσσονται συνεχώς. Ενδεικτικά, τα ψηφιακά καταστήματα των Microsoft.com, Xbox και Windows δραστηριοποιούνται σε 190 αγορές παγκοσμίως και μετρούν 1,2 δισεκατομμύρια πελάτες σε μηνιαία βάση. Είναι λοιπόν περισσότερο από προφανές πως η εταιρεία δεν έχει στην πραγματικότητα ανάγκη συντήρησης των φυσικών της καταστημάτων. Η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει ακόμα αν πρόκειται να απολύσει τους εργαζομένους των συγκεκριμένων καταστημάτων ή αν θα τους απορροφήσει, μετέχοντας στην ολοκλήρωση του αναπτυξιακού της πλάνου.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME