Η Amazon ανοίγει γραφεία στην Ελλάδα

Blog TheFixers

Η Amazon σκέφτεται να διευρύνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα με την ίδρυση της Amazon Data Services Greece η οποία θα προωθεί ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες cloud για επιχειρήσεις και οργανισμούς. Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο Αμερικάνικος κολοσσός μελετά ακόμα την αγορά των logistics και την πιθανότητα δημιουργίας αντίστοιχων εγκαταστάσεων εντός της Αττικής.

Μάλιστα, για το συντονισμό των παραπάνω δραστηριοτήτων, πρόκειται σύντομα να εγκαινιάσει ένα τοπικό γραφείο. Με δεδομένο ότι η εταιρεία προχώρησε στις αρχές του χρόνου σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, το νέο γραφείο στην Ελλάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμα και εντός του 2020. Όπως όλα δείχνουν, διαχειριστής του ελληνικού παραρτήματος θα είναι ο επιτυχημένος Τόνι Βαν ντε Μπέργκε, Γενικός Διευθυντής της περιοχής ΕΜΕΑ (Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής).

Η AWS δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το Φεβρουάριο του 2020, με τη διάθεση των λύσεων υψηλής τεχνολογίας Amazon CloudFront, Lambda@Edge, AWS Shield και AWS WAF, σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Οι υπηρεσίες παρέχονται μέσω μιας τοποθεσίας Amazon CloudFront Edge στην Αθήνα η οποία συνδέει την Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη στο παγκόσμιο δίκτυο της Amazon Web Services. Σημειώνεται, πως η AWS δραστηριοποιείται ήδη σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, διατηρώντας γραφεία σε Λονδίνο, Παρίσι, Στοκχόλμη, Ιρλανδία, και Φρανκφούρτη. Πρόσφατα μάλιστα εγκαινίασε ακόμα ένα γραφείο στο Μιλάνο ενώ σχεδιάζει το άνοιγμα του επόμενου στην Ισπανία.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME