Σοβαρό παράπτωμα του TikTok στο iOS 14

Blog TheFixers

Το TikTok γνωρίζει τεράστια αποδοχή τους τελευταίους μήνες με όλο και περισσότερους χρήστες να κατεβάζουν την εφαρμογή. Πρόσφατα ωστόσο αναφέρθηκε ότι η δημοφιλής πλατφόρμα «παρακολουθούσε» τους χρήστες των συσκευών iOS. Συγκεκριμένα, μια νέα λειτουργία στο iOS 14 η οποία τους ειδοποιεί κάθε φορά που μια εφαρμογή αποκτά πρόσβαση στο πρόχειρο της συσκευής τους πρόδωσε το TikTok. Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική παρασπονδία.

Σύμφωνα με δύο ερευνητές, τους Talal Haj Bakry και Tommy Mysk, το TikTok εκτός από τα πρόχειρα των χρηστών παρακολουθούσε επίσης περισσότερες από πενήντα δημοφιλείς εφαρμογές στο iOS, ανάμεσά τους οι εφαρμογές ειδήσεων New York Times, Fox News και Wall Street Journal αλλά και τα παιχνίδια Fruit Ninja και το PUBG Mobile.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Tommy Mysk, οι εφαρμογές αυτές δεν έχουν κανένα λόγο να διαβάζουν πρόχειρα. Μια εφαρμογή που δεν έχει πεδίο κειμένου για εισαγωγή κειμένου δεν έχει λόγο να διαβάζει κείμενο πρόχειρου. Τις χαρακτήρισε επίσης πολύ επικίνδυνες. Το TikTok έσπευσε να τοποθετηθεί επίσημα απολογούμενο, αναφέροντας πως η «παρακολούθηση» έγινε χωρίς δόλο για την αποτροπή ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Παράλληλα υποσχέθηκε πως θα καταργήσει άμεσα τη συγκεκριμένη λειτουργία.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME