Νέο iPhone: Καθυστερεί η κυκλοφορία του λόγω κορωνοϊού

Επισκευή iPhone TheFixers

O κορονοϊος επηρέασε πολλές επιχειρήσεις ανάμεσά τους και την Apple η οποία αναγκάστηκε να αλλάξει τον προγραμματισμό της και να καθυστερήσει το λανσάρισμα των νέων μοντέλων iPhone. Τα νέα ανακοίνωσε επίσημα ο Luca Maestri, αντιπρόεδρος και διευθύνων οικονομικός σύμβουλος της Apple, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Αμερικάνικου τεχνολογικού κολοσσού.

«Πέρυσι η διάθεση των iPhone ξεκίνησε στα τέλη Σεπτέμβρη. Φέτος προβλέπουμε ότι η διάθεση στην αγορά θα γίνει λίγες εβδομάδες αργότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Maestri.

Η μετατόπιση του λανσαρίσματος οφείλεται στο lockdown στα εργοστάσια της  Apple στην Κίνα, η οποία ήταν η πρώτη που πλήγηκε από την πανδημία, με αποτέλεσμα η παραγωγή των smartphones να ανασταλεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που το iPhone SE βγήκε στην αγορά τον περασμένο Απρίλιο αντί για το Μάρτιο όπως ήταν προγραμματισμένο. Παρά την αργοπορία ωστόσο οι πωλήσεις του δε μειώθηκαν, γεγονός που δείχνει την τάση των καταναλωτών να περιμένει τα νέα μοντέλα iPhone με αγωνία. Η ζήτηση και για τα επόμενα smartphones αναμένεται να είναι εξίσου μεγάλη παρά την αναμονή.

Αξίζει να αναφερθούμε στα οικονομικά αποτελέσματα της Apple στο δεύτερο τρίμηνο χρήσης, σύμφωνα με τα οποία τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 11,25 δισ. δολάρια (ή 2,58 δολαρίων ανά μετοχή), έναντι 10,04 δισ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο του 2019. Τα έσοδα ανήλθαν στα 59,7 δισ. δολάρια έναντι 53,81 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Από τα έσοδα αυτά τα 26,42 δισ. δολάρια προήλθαν από τις πωλήσεις των iPhone. Αύξηση παρατηρήθηκε και στις πωλήσεις των Mac, οι οποίες έφεραν στα ταμεία της Apple στα 7,08 δισ. δολάρια.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME