«Πόλεμος» ΗΠΑ – Κίνας με πρώτο θύμα τους χρήστες του TikTok

Blog TheFixers

Ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας φαίνεται πως καλά κρατεί με πολλές από τις εφαρμογές και τα κοινωνικά δίκτυα να αποχωρούν από μεγάλες αγορές όπως αυτή του Χονγκ Κονγκ. Πρώτο ξεκίνησε το TikTok. Η πλέον δημοφιλής εφαρμογή στους νέους αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νόμο περί εθνικής ασφάλειας που επέβαλε στην ημιαυτόνομη περιοχή το Πεκίνο.

Η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο αν αναλογιστεί κανείς πως το TikTok το οποίο ανήκει στον Όμιλο ByteDance με έδρα την Κίνα, διαθέτει περισσότερους από 800 εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο (με στοιχεία από την DataReportal ως τον Ιανουάριο).

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, αποφασίσαμε να σταματήσουμε την εφαρμογή του TikTok στο Χονγκ Κονγκ». Τις δηλώσεις του ενίσχυσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ με τον υπουργό Μάικ Πομπέο να επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση των κινεζικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η πλατφόρμα αναγκάστηκε στο παρελθόν να απολογηθεί για τους δεσμούς της με την Κίνα όπου λειτουργεί παρόμοια εφαρμογή με άλλη ονομασία.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME