Το Black Friday Ξεκίνησε!

H Apple σχεδιάζει ακόμα πιο λεπτά κουμπιά

Επισκευή iPhone TheFixers

Το 2017 η Apple κατήργησε το home button (γνωστό ως Touch ID) από τα κινητά της τηλέφωνα, εξασφαλίζοντας περισσότερο χώρο στην οθόνη του iPhone X και των μεταγενέστερων μοντέλων λανσάροντας ταυτόχρονα το Face ID το οποίο παγιώθηκε στα smartphones.

Αυτό όμως φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό για την Apple η οποία χρειάζεται περισσότερο χώρο και στο εσωτερικό των κινητών τηλεφώνων, κάνοντας τα επόμενα μοντέλα της ακόμα πιο λεπτά. Οι leakers της τεχνολογίας θέλουν την εταιρεία να έχει ήδη καταθέσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το σχεδιασμό μιας μικρής περιστρεφόμενης συσκευής εισόδου η οποία θα ελαχιστοποιήσει τον όγκο που καταλαμβάνει ένα εσωτερικό κουμπί.

Πώς θα λειτουργεί;

Ο μηχανισμός λειτουργεί όπως ένα ηχείο. Ένα ηλεκτρικό πηνίο περιβάλλει ένα μόνιμο μαγνήτη, ο οποίος κινείται κάθε φορά που εφαρμόζεται ισχύς. Έτσι θα προσφέρει στους χρήστες τη γνώριμη εμπειρία απτικής αντίδρασης. Επιπρόσθετα, θα υπάρχει ένας αισθητήρας πίεσης ο οποίος θα καταγράφει την ασκούσα ισχύ. Με τον τρόπο αυτό οι προγραμματιστές θα μπορούν να σχεδιάσουν διαφορετικές λειτουργίες ανάλογα με την πίεση που ασκεί ο χρήστης στο κουμπί.

Η συγκεκριμένη λύση, εκτός από περισσότερο χώρο εξασφαλίζει και προγραμματιζόμενα σχόλια τα οποία θα είναι χρήσιμα στα μελλοντικά smartphones αλλά και στα smartwatches, στο iPad και τα ακουστικά της Apple. Τα συγκεκριμένα απτικά σχόλια θα ενσωματωθούν στις επόμενες αναβαθμίσεις iOS.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME