MacBook: Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το κάλυμμα κάμερας

Επισκευή Macbook TheFixers

Οι ιστορίες κατασκοπίας γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, με πολλούς από τους νέους σταθερούς και φορητούς υπολογιστές να κυκλοφορούν πλέον με ενσωματωμένες κάμερες. Πολλοί είναι οι χρήστες που θορυβήθηκαν, κάνοντας λόγο για κατάργηση της ιδιωτικότητας. Ανησυχούν περισσότερο για πιθανή πρόσβαση στις κάμερες από hackers.

Έτσι, πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να προμηθευτούν αξεσουάρ καλύμματος κάμερας, τα οποία τους επιτρέπουν να ενεργοποιούν τις κάμερες όποτε εκείνοι επιθυμούν. Τα αξεσουάρ αυτά ωστόσο δεν είναι γνήσια, ούτε προτείνονται από τους κατασκευαστές. Η Apple για παράδειγμα εφιστά την προσοχή στους πελάτες της να μη χρησιμοποιούν το κάλυμμα κάμερας το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην οθόνη του MacBook.

«Εαν κλείσετε το φορητό υπολογιστή Mac με εγκατεστημένο κάλυμμα κάμερας, ενδέχεται να προκαλέσετε ζημιά στην οθόνη σας, επειδή η απόσταση μεταξύ της οθόνης και του πληκτρολογίου έχει σχεδιαστεί για πολύ στενές ανοχές. Η κάλυψη της ενσωματωμένης κάμερας ενδέχεται επίσης να επηρεάσει τον αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος και να αποτρέψει λειτουργίες όπως η αυτόματη φωτεινότητα και ο πραγματικός τόνος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τεχνολογικός κολοσσός.

Αυτό που συστήνει η Apple στους χρήστες MacBook είναι να παρακολουθούν την ενδεικτική λυχνία που προειδοποιεί ότι η κάμερα λειτουργεί. Η κάμερα των MacBook είναι σχεδιασμένη ώστε όταν χρησιμοποιείται να εκπέμπει ένα χαρακτηριστικό φως. Έτσι οι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν αν κάποιος hacker έχει παραβιάσει την ιδιωτικότητά τους.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME