Τα emoji είναι τα νέα Likes στο Viber !

Blog TheFixers

Τα emoji είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους χρήστες άμεσων μηνυμάτων και τους chatters. Με ένα παιχνιδιάρικο σύμβολο μπορούν να εκφράσουν συναισθήματα χαράς, λύπης ή ενθουσιασμού χωρίς να πληκτρολογούν για ώρα.

Έτσι η Rakuten Viber, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Emoji (και όμως υπάρχει!), διεξήγε μια έρευνα σε διάφορες χώρες, ρωτώντας τους χρήστες ποιο είναι το αγαπημένο τους emoji ανάμεσα στα καρδιά, γέλιο, σοκ, λύπη, θυμός (????, ????, ????, ????, ????). Σημειώνεται, πως στην Ελλάδα ψήφισαν περισσότεροι από 15.000 χρήστες οι οποίοι ανέδειξαν ως αγαπημένο emoji την καρδιά με ποσοστό 58%.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας η εταιρεία επεφύλαξε μια έκπληξη στους χρήστες αφού σύντομα θα μπορούν να αντιδρούν σε ένα μήνυμα όχι μόνο με like αλλά με το αγαπημένο τους emoji! Για να το επιτύχουν αρκεί να κρατούν πατημένο το εικονίδιο της καρδιάς δίπλα σε κάθε μήνυμα και να επιλέξουν το emoji που θέλουν να χρησιμοποιήσουν, παρόμοια με την επιλογή αντιδράσεων στο Facebook. Όπως δήλωσε ο COO του Viber, το like δεν εκφράζει την ευρεία γκάμα συναισθημάτων που μπορεί να νιώθει ο χρήστης κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Έτσι όφειλε να δώσει περισσότερες επιλογές. «Η λειτουργία αντιδράσεων emoji επιτρέπει στους χρήστες να εκφράζονται με τον πιο ταιριαστό τρόπο».

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME