Θα εξαγοράσει τελικά η Microsoft το TikTok ?

Blog TheFixers

Οι μετοχές του Tik Tok αυξήθηκαν κατακόρυφα το τελευταίο εξάμηνο με τη Microsoft να εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά του. Μάλιστα οι δυο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε  μετά από σχετική συνομιλία με τον CEO της Microsft, περιθώριο 45 ημερών, προθεσμία η οποία κατατέθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS). Ο συγκεκριμένος θεσμός είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο αντίστοιχων συμφωνιών για πιθανούς κινδύνους εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με πηγές, αν η συμφωνία δεν επιτευχθεί, οι Αρχές των ΗΠΑ θα απαγορεύσουν τη λειτουργία του κινεζικού TikTok, αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει εκφράσει την ανησυχία του για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Μάλιστα, για τον ίδιο λόγο είχε αρχικά απορρίψει την ιδέα της εξαγοράς.

Το TikTok είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο νεανικό κοινό και μετρά ήδη 100 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ. Αν τελικά η Microsoft επιτύχει την εξαγορά θα μπορεί να ανταγωνιστεί με ίσους όρους, κολοσσούς των social media όπως το Facebook. Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε προσπαθήσει ξανά στο παρελθόν να προσεγγίσει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προσεγγίζοντας το LinkedIn. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Microsoft, οι διαπραγματεύσεις με την ByteDance, θα ολοκληρωθούν ως τα μέσα του Σεπτέμβρη. Σε περίπτωση που επιτευχθεί η Microsoft θα ελέγχει το TikTok όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME