Πως θα ελέγξετε προβλήματα του Bluetooth σε συσκευές iOS

Επισκευή iPhone TheFixers

Το Bluetooth βρίσκεται ήδη στην τέταρτη έκδοση του iOS και συνδέεται με ένα μεγάλο εύρος περιφερειακών κάνοντας τη ζωή των χρηστών ακόμα πιο εύκολη, μακριά από καλώδια. Η ζευγοποίηση είναι μια απλή διαδικασία που απαιτεί πλέον ελάχιστα δευτερόλεπτα, ωστόσο μπορούν να ανακύψουν προβλήματα αναγνώρισης ή δυσλειτουργίας.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση μη αναγνώρισης των περιφερειακών

Αρχικά, κάντε ένα γενικό έλεγχο. Παρόλο που το Bluetooth «πιάνει» σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων, τοποθετήστε το περιφερειακό δίπλα στη συσκευή σας και ελέγξτε στις ρυθμίσεις αν εμφανίζεται στη λίστα του Bluetooth. Αφού το εντοπίσετε, πατήστε το όνομά του και περιμένετε έως ότου η συσκευή συνδεθεί μαζί του.

Αν δε συνδεθεί, προχωρήστε σε επαναρρύθμιση της σύνδεσης. Από τις ρυθμίσεις του κινητού πηγαίνετε Bluetooth και από τη λίστα επιλέξτε το περιφερειακό. Στη συνέχεια προχωρήστε στην επιλογή «αγνόηση αυτής συσκευής». Το περιφερειακό θα διαγραφεί. Έπειτα επιχειρήστε τη ζευγοποίηση από την αρχή.

Αν το πρόβλημα εξακολουθεί θα πρέπει να προχωρήσετε σε επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου της συσκευής. Έτσι οι ρυθμίσεις δικτύου του Bluetooth θα διαγραφούν και θα επανέλθουν στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ενώ το ίδιο θα συμβεί και στις ρυθμίσεις των δικτύων Wifi. Για επαναφορά ρυθμίσεων επιλέξτε Γενικά>Επαναφορά>Ρυθμίσεις Δικτύου. Αν και πάλι δεν λειτουργεί θα χρειαστεί να προχωρήσετε σε ακόμα πιο δραστικά μέτρα, δηλαδή στην επαναφορά της συσκευής.

Ωστόσο εδώ θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού απαιτείται οπωσδήποτε να κάνετε backup! Για το βήμα αυτό σας προτείνουμε να ζητήσετε τη γνώμη ενός από τους εξειδικευμένους τεχνικούς μας στην ομάδα των TheFixers ο οποίος θα σας εξηγήσει τα βήματα και θα σας καθοδηγήσει ώστε να μη χάσετε δεδομένα από το smartphone σας.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME