Τα επόμενα iPhone της Apple ενδέχεται να είναι αυτοκαθαριζόμενα

Επισκευή iPhone TheFixers

Σε μια νέα τεχνολογία η οποία αφορά στον εσωτερικό καθαρισμό των smartphones φαίνεται να επενδύει η Apple. Μέχρις στιγμής, η μεγαλύτερη βαρύτητα δίνονταν στον εξωτερικό καθαρισμό των iPhones. Ο τελευταίος πραγματοποιείται πολύ εύκολα με ένα βαμβακερό πανί και νερό ή με ένα ειδικό ύφασμα με μικροϊνες. Η καθαριότητα στο εσωτερικό της συσκευής ωστόσο είναι μέχρι στιγμής αδύνατη από το μέσο χρήστη αφού απαιτεί την αποσυναρμολόγηση της.

Η σκόνη που συσσωρεύεται στο εσωτερικό ωστόσο μπορεί να έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του iPhone. Έτσι, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός προσανατολίζεται στη λύση του αυτοκαθαρισμού, ερευνά δηλαδή ένα σύστημα που θα μπορεί να καθαρίζει μόνο του το εσωτερικό του τηλεφώνου. Πρόκειται σύμφωνα με την ιστοσελίδα AppleInsider για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple, ένα σύστημα καθαρισμού των αισθητήρων με τη βοήθεια υπεριώδους φωτός.

Η ευρεσιτεχνία περιγράφεται ως εξής:

«Οι ακτίνες UV μπορούν να ξεκινήσουν μια διαδικασία φωτο-οξείδωσης, η οποία οδηγεί σε αποσύνθεση του σκουαλενίου. Κατά την αντίδραση με υπεριώδες φως, το σκουαλένιο, που εμφανίζεται με το χημικό του τύπο, αποσυντίθεται σε τρία υποπροϊόντα… που μπορεί να μην είναι επικίνδυνα για τους περιβαλλοντικούς αισθητήρες». Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, είναι μια πολύπλοκη διεργασία που θα πρέπει να δοκιμαστεί αρκετά πριν τεθεί σε λειτουργία. Ωστόσο, με την πρόσφατη εξάπλωση της πανδημίας του covid-19, η υγιεινή και η γενική απολύμανση είναι μια ανάγκη που ολοένα αυξάνεται. Το αν η Apple θα εφαρμόσει τη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ακόμα υπό εξέταση.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME