iPhone 12: Το νέο smartphone της Apple κυκλοφορεί με περιορισμένη φωτεινότητα

Επισκευή iPhone TheFixers

Αν έχεις σπεύσει να αγοράσεις το νέο κινητό τηλέφωνο της Apple, ή αν έχεις ψάξει εξονυχιστικά τα καινούρια features και τις δυνατότητες του iPhone 12, σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει πως σε αντίθεση με το iPhone 12 Pro έχει χαμηλότερη μέγιστη φωτεινότητα. Αν δεν είσαι τόσο παρατηρητικός, σου το επιβεβαιώνουμε εμείς! Το γεγονός αυτό συμβαίνει παρόλο που τα 2 smartphones χρησιμοποιούν το ίδιο ακριβώς πάνελ Super Retina XDR OLED.

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το ότι δεν υπάρχει μια λογική εξήγηση γιατί η μέγιστη φωτεινότητα HDR και για τα δύο μοντέλα ήταν ακριβώς η ίδια, στα 1200 nits, αλλά η “τυπική” μέγιστη φωτεινότητα ήταν συνδεδεμένη στα 625 nits για το iPhone 12 σε σύγκριση με 800 nits για το iPhone 12 Pro.

Φως σε αυτό το μυστήριο προσπάθησαν να δώσουν αρκετοί YouTubers οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως η μέγιστη φωτεινότητα του iPhone 12 δεν έχει να κάνει με την τεχνολογία οθόνης αλλά είναι ένας τεχνητός περιορισμός που πηγάζει από τη μητρική πλακέτα ή κάτι από το ίδιο το iOS. Ορισμένοι άλλοι «περίεργοι» τύποι, αφού έκαναν φύλλο και φτερό τα iPhone 12 και iPhone 12 Pro διαπίστωσαν πως πολλά από τα μέρη φαινόταν να είναι εναλλάξιμα όμως κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η οθόνη Super Retina XDR OLED από ένα iPhone 12 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα iPhone 12 Pro, αλλά θα φτάσει στα 800 nits μέγιστης φωτεινότητας για το iPhone 12 Pro. Αντίστοιχα, μια οθόνη από το iPhone 12 Pro στο iPhone 12 ξεπερνά τα 625 nits της αρχικής του οθόνης.

Στην προσπάθεια ανταλλαγής οθονών μεταξύ των δύο μοντέλων, με δεδομένο ότι τα συγκροτήματα οθόνης περιλαμβάνουν επίσης την κάμερα TrueDepth και το υλικό του ελεγκτή οθόνης, δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις λειτουργίες Face ID και True Tone.

Το παραπάνω «πείραμα» έδειξε ακόμα πως τα περισσότερα ανταλλακτικά των δύο συσκευών ήταν συμβατά και εναλλάξιμα, χωρίς να έχουν ουσιαστικές διαφορές. Αυτό ισχύει ακόμα και για το Taptic Engine, της μπαταρίας και της διάταξης σύνδεσης Lightning. Σε μια πρώτη ανάγνωση των διαφοροποιήσεων ανάμεσα στις δύο οθόνες, θα μπορούσαμε να πούμε πως οφείλονται στους διαφορετικούς κατασκευαστές οθονών που χρησιμοποιεί η Apple προκειμένου να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της. Οι κακές γλώσσες βέβαια αποδίδουν τις διαφορές καθαρά στο Marketing της εταιρείας η οποία έπρεπε να χρησιμοποιήσει ένα καλό χαρτί για το πιο ακριβό της μοντέλο.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME