Πωλήσεις smartphones: Η Samsung ανεβαίνει και πάλι στο θρόνο της

Μετά από μια σύντομη κονταρομαχία με την Huawei, η Samsung κατακτά και πάλι την πρώτη θέση ανάμεσα στους μεγαλύτερους προμηθευτές smartphones παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία των IDC, την Counterpoint και την Canalys. Την ίδια χρονική συγκυρία, η μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρία στην αγορά της Νότιας Κορέας, δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα, με τα υψηλότερα τριμηνιαία στοιχεία εσόδων της, που ενισχύθηκαν σημαντικά μετά την αύξηση της ζήτησης των smartphones.

Σημειώνεται, ότι πριν λίγους μήνες, την πρωτιά κέρδισε για πρώτη φορά η Huawei, όμως δεν κατάφερε να τη διατηρήσει περισσότερο από ένα τρίμηνο. Ο κύριος λόγος ήταν ότι επωφελήθηκε από τις ισχυρές πωλήσεις στην Κίνα, τη στιγμή που το σύνολο σχεδόν των αγορών του υπόλοιπου κόσμου λειτουργούσε περιορισμένα εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint, οι αποστολές τις Huawei μειώθηκαν κατά 7% ενώ οι αντίστοιχες αποστολές της Samsung αυξήθηκαν κατά 47% το τελευταίο τρίμηνο.

Ενδιαφέρον αποτελεί ακόμα το γεγονός ότι στην τρίτη θέση φιγουράρει για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Xiaomi η οποία κατάφερε να κερδίσει στην κούρσα την Apple, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση της τάξης του 46%. Η Apple από την άλλη πλευρά λόγω της καθυστέρησης λανσαρίσματος των νέων μοντέλων είδε τις αποστολές της να μειώνονται κατά 7% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Για την ιστορία οι επόμενες τρεις θέσεις ανήκουν στις εταιρείες BBK Oppo, Vivo και Realme.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME