Η υγρασία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του smartphone σου και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει στην ολοκληρωτική καταστροφή του. Σημαντικοί παράγοντες για την έκταση της ζημιάς είναι το τι είδους υγρό πέρασε στο κινητό και εάν το τηλέφωνο ήταν ενεργοποιημένο όταν αυτή προκλήθηκε.
Συνήθως, τα παχύρευστα υγρά είναι λιγότερο επιθετικά και επιβλαβή σε σχέση με το νερό. Ωστόσο σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις είναι αναγκαίο να απομακρύνουμε την οθόνη για να αφαιρεθεί το υγρό που έχει περάσει στη συσκευή. Ποια είναι όμως τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αμέσως μόλις έρθει το smartphone σου σε επαφή με κάποιο υγρό;
- Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να απενεργοποιήσεις το κινητό. Έτσι η υγρασία δεν θα επηρεάσει τα ενεργά κυκλώματα.
- Στη συνέχεια, με ένα απορροφητικό χαρτί ή με ένα πανάκι με μικροϊνες στέγνωσε καλά τη συσκευή.
- Το τρίτο βήμα, είναι να αφαιρέσεις το συντομότερο την κάρτα sim, την κάρτα μνήμης και αν υπάρχει δυνατότητα και τη μπαταρία.
- Μια ερασιτεχνική λύση είναι να τοποθετήσετε τη συσκευή σε ένα δοχείο ή τσάντα με μπαλάκια τζελ σιλικόνης, όπως αυτά που βρίσκουμε στα κουτιά των παπουτσιών ή τις τσάντες. Τα συγκεκριμένα τζελ έχουν την ιδιότητα να απορροφούν αποτελεσματικά την υγρασία. Αφήστε το κινητό να παραμείνει με τα τζελ για 12-24 ώρες.
Φυσικά ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να «σώσετε» το κινητό σας από πτώση σε νερό και υγρασία είναι να το απενεργοποιήσετε άμεσα, να αφαιρέσετε την κάρτα sim και τα αξεσουάρ και να το φέρετε το συντομότερο σε ένα εξειδικευμένο τεχνικό των TheFixers.