Δεν θέλετε την ανίχνευση τοποθεσίας στο iPhone σας; Δείτε πως θα την απενεργοποιήσετε

Επισκευή iPhone TheFixers

Γνώριζες πως υπάρχει μια «κρυφή» εφαρμογή στο iPhone η οποία είναι ενεργοποιημένη στα iOS και τρέχει από τη στιγμή που το θέτεις σε λειτουργία; Ονομάζεται Significant Locations (Σημαντικές Τοποθεσίες) και με τη συγκεκριμένη υπηρεσία αποθηκεύονται τα μέρη που επισκέπτεσαι και οι τοποθεσίες στις οποίες βρίσκεσαι συχνότερα.

Η επίσημη περιγραφή της Apple για τη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι η ακόλουθη: “Allows your iPhone to learn places significant to you in order to provide useful location-related information in Maps, Calendar, Photos, and more. Significant Locations are encrypted and cannot be read by Apple.”

Κατά τα λεγόμενα του κατασκευαστή, η Apple συσκευή σου συγκρατεί τις πληροφορίες για τις συχνές τοποθεσίες, η εταιρεία όμως δε μπορεί να έχει πρόσβαση στα συγκεκριμένα δεδομένα. Υπάρχουν βέβαια χρήστες οι οποίοι αμφισβητούν το παραπάνω disclaimer και θεωρούν πως η συγκεκριμένη λειτουργία υπερβαίνει τα δικαιώματα περί προσωπικών δεδομένων.

Πώς όμως θα βρει κανείς από πού μπορεί να απενεργοποιήσει ή να επιλέξει τη συγκεκριμένη υπηρεσία; Οι προγραμματιστές της Apple έχουν φροντίσει να κρύψουν καλά τις πληροφορίες τοποθεσίας στα άδυτα του iOS. Για να την εντοπίσεις δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδρομή:

Ρυθμίσεις > Υπηρεσίες τοποθεσίας > Υπηρεσίες συστήματος > Σημαντικές τοποθεσίες.

Για την ακρίβεια οι Υπηρεσίες συστήματος και οι Υπηρεσίες τοποθεσίας εντοπίζονται στο τέλος της λίστας Υπηρεσιών. Για να μπορέσεις να αλλάξεις την προεπιλεγμένη ρύθμιση θα πρέπει να ταυτοποιήσεις την συσκευή σου εισάγοντας τον κωδικό σου ή χρησιμοποιώντας τα Touch ή Face ID. Συνεπώς είναι κάτι που μπορεί να κάνει μόνο ο χρήστης του εκάστοτε iPhone.

Όταν επιλέξεις τις Σημαντικές Τοποθεσίες, θα δεις αναλυτικά μια λίστα με τις διευθύνσεις όπου έχεις βρεθεί καθώς επίσης και ποια ημερομηνία και ώρα τις επισκέφθηκες. Μπορείς πάντα να διαγράψεις το ιστορικό των δεδομένων. Η μια επιλογή είναι να αφαιρέσεις κάθε μια ξεχωριστά από την επιλογή Επεξεργασία και η δεύτερη είναι να διαγράψεις το Ιστορικό συνολικά. Επιπρόσθετα μπορείς να απενεργοποιήσεις τη συλλογή δεδομένων τοποθεσίας μια και καλή ώστε τα συγκεκριμένα στοιχεία να μην αποθηκεύονται στο iPhone σου.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ

iPhone
&
Smartphone

iPad
&
Tablet

Macbook
&
Laptop

iMac
&
Desktop

Motherboard