Δεν λειτουργεί η οθόνη αφής στο iPhone; Δες τι πρέπει να κάνεις

Επισκευή iPhone TheFixers

Ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία του iPhone είναι η οθόνη αφής η οποία σου επιτρέπει να πραγματοποιείς όλες τις λειτουργίες χρησιμοποιώντας απλά τις άκρες των δαχτύλων σου. Συχνά, η touch οθόνη δεν ανταποκρίνεται ή αργεί να εκτελέσει τις εντολές, ευτυχώς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει βλάβη στη συσκευή σου. Μπορεί να συμβαίνει κάτι πολύ πιο κοινό, όπως μια κακής ποιότητας προστασία οθόνης που προκαλεί παρεμβολές ή μια ρωγμή που μπορεί εύκολα να επισκευαστεί.

Αν η οθόνη αφής “κολλάει” ή δεν ανταποκρίνεται γρήγορα όταν πατάς μια επιλογή, μπορείς να ελέγξεις αν έχει βλάβη αφαιρώντας την προστατευτική θήκη και τη μεμβράνη ή το τζαμάκι καθώς και οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ μπορεί να έρχεται σε επαφή με την οθόνη. Στη συνέχεια καθάρισε προσεκτικά την οθόνη με ένα ειδικό πανί για να βεβαιωθείς ότι έχεις απομακρύνει σκόνη και βρωμιά. Τέλος σιγουρέψου ότι δεν υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες όπως η πολύ ζέστη που μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση στη συσκευή.

Αυτό που μένει τώρα είναι να κάνεις restart στο iPhone σου. Κατά τη διάρκεια της επανεκκίνησης θα αποκατασταθούν πιθανά προσωρινά σφάλματα του λογισμικού. Για να κάνεις ολοκληρωμένη ενημέρωση του λογισμικού ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

Από την επιλογή «Ρυθμίσεις» (Settings) πήγαινε στην «Ενημέρωση λογισμικού» (Software update). Επέλεξε την εντολή «Έλεγχος ενημερώσεων» (Check for updates) ή («Λήψη και εγκατάσταση» (Download and install). Αν υπάρχει ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού ακολούθησε τις οδηγίες για την εγκατάστασή του.

Μια ακόμα διαδικασία που μπορείς να πραγματοποιήσεις είναι η ενεργοποίηση ευαισθησίας αφής. Ακολούθησε το path Ρυθμίσεις (Settings) > Εμφάνιση (Display) > Ευαισθησία αφής (Touch sensitivity)

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζεις πως η περιοχή πάνω από τη μπάρα πλοήγησης δεν ανταποκρίνεται οπότε είναι φυσιολογικό η οθόνη αφής να μην εκτελεί κάποια εντολή στο συγκεκριμένο σημείο. Το ίδιο ισχύει και για το άκρο της οθόνης, αφού είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην λειτουργεί όσο το κρατάτε.

Αν παρόλα αυτά το iPhone σου συνεχίζει να έχει πρόβλημα με την οθόνη αφής, έλα σε ένα κατάστημα The Fixers. Οι έμπειροι τεχνικοί μας θα επισκευάσουν την οθόνη σου επι τόπου και στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME