iPhone 12: κατώτερες οι λήψεις φωτογραφιών σε σχέση με τα Huawei Mate και τα Xiaomi

Επισκευή iPhone TheFixers

Οι κατασκευαστές smartphones ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τη δημιουργία της καλύτερης κάμερας που θα δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στα προϊόντα τους. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές αναβαθμίσεις τόσο στο iOS με βελτιστοποίηση του λογισμικού όσο και στα Android που μας έχουν δώσει κάμερες με υψηλές αναλύσεις. Έτσι είναι δυνατό να υπάρχει αισθητήρας 12MP σε iPhone με καλύτερη απόδοση από έναν αισθητήρα 40MP που βρίσκεται σε ένα Android.

Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του iPhone 12, η κάμερα του μπήκε στο στόχαστρο των αναλυτών. Σύμφωνα με το DxOMark το νέο smartphone της Apple συγκεντρώνει 128 βαθμούς, γεγονός που το κατατάσσει στην πέμπτη θέση, αρκετά πίσω από τα Huawei Mate 40 Pro και Huawei P40 Pro, αλλά και από το Xiaomi Mi 10 Ultra.

Ωστόσο το νέο iPhone 12 συγκεντρώνει μεγαλύτερη βαθμολογία από τον προκάτοχό του, το iPhone 11 Pro Max, και είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής smartphone της Apple από άποψη κάμερας, με βελτιωμένο ζουμ και βίντεο. Παρόλα αυτά, το ζουμ εξακολουθεί να είναι υποδεέστερο από το πρώτο της συγκεκριμένης κατηγορίας λόγω του ότι διαθέτει τηλεφακό με οπτική μεγέθυνση μόνο 2x.

Στα θετικά του προσμετράται το σύστημα αυτόματης εστίασης που μπορεί να εστιάσει γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια, αλλά και η προεπισκόπηση εικόνας η οποία κέρδισε πολύ υψηλές βαθμολογίες. Όσον αφορά στην εικόνα, η απόδοση χρώματος είναι πολύ καλή σε εσωτερικό φωτισμό, όμως στις εξωτερικές εικόνες είναι εμφανείς στις εξωτερικές εικόνες.

Η λειτουργία βίντεο έχει δυναμικό εύρος όταν το HDR είναι ενεργό και προσφέρει εφέ ταινίας σε σκηνές με υψηλή αντίθεση. Και σε αυτή την περίπτωση το εύρος των φωτογραφιών παραμένει καλύτερο σε σχέση με αυτό του βίντεο.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME