Το Android 12 αδρανοποιεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς και σου ελευθερώνει χώρο

Επισκευή Smartphone TheFixers

Μια από τις πολλές δυνατότητες του Android 12 είναι ότι θα μπορεί να αδρανοποιεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς σχεδόν ποτέ στο κινητό σου, προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερο χώρο. Το Hibernation όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη δυνατότητα σχεδιάστηκε για να δώσει λύση στο πρόβλημα χωρητικότητας των smartphones.

H Google η οποία βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του Android προχώρησε τελευταία σε κάποιες αλλαγές στον κώδικα του λειτουργικού συστήματος για τα smartphones. Μια από αυτές είναι και το hibernation ή αδρανοποίηση όπως θα λέγαμε στα Ελληνικά των εφαρμογών που δεν χρησιμοποιούνται συχνά. Οι αδρανείς αυτές εφαρμογές θα αναφέρονται στον πηγαίο κώδικα.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει απολύτως σαφές πως θα ενεργοποιείται η κατάσταση αδρανοποίησης στο Android 12. Ωστόσο η σκέψη πίσω από την ενεργοποίηση της είναι να καταφέρει να «αδειάσει» το κινητό του χρήστη από εφαρμογές που δεν του είναι χρήσιμες, αφήνοντας χώρο για κάτι νέο. Οι προγραμματιστές θα δοκιμάσουν πρώτοι την beta έκδοση του Android το Φεβρουάριο ενώ η επίσημη έκδοση beta που θα είναι προσβάσιμη σε όλους μάλλον θα είναι έτοιμη να διατεθεί τον Μάιο. Η τελική έκδοση του Android 12, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε συμβατά smartphones τον προσεχή Σεπτέμβριο.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME