Θα κάνει τη διαφορά η Samsung με αισθητήρα 600MP για smartphones;

Οι αισθητήρες των smartphones τελευταίας τεχνολογίας έχουν εξελιχθεί σημαντικά τελευταία με την ανάλυση τους να φτάνει τα 108MP. Σύμφωνα με πληροφορίες η Samsung προηγείται στην ανάπτυξη έχοντας σχεδιάσει ένα νέο αισθητήρα 600MP! Η είδηση διέρρευσε από tipster ο οποίος έχει πρόσβαση στα άδυτα της εταιρείας και ενισχύει την πληροφορία με ένα slide από την παρουσίαση της Samsung στους συνεργάτες της.

Αν και είμαστε ακόμα ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, η διαφάνεια που διέρρευσε μαρτυρά πως η Samsung ψάχνει λύση για videos ανάλυσης 4K και 8K, η οποία έρχεται μάλλον από ένα αισθητήρα αυτού του μεγέθους με υψηλή ανάλυση η οποία θα επιτρέπει το zoomάρισμα χωρίς να αλλοιώνει την εικόνα.

Ακόμα και αν οι φήμες αληθεύουν, δεν πρόκειται να δούμε σύντομα ένα τέτοιου είδους αισθητήρα., αφού με βάση τα σημερινά δεδομένα 600ΜΡ με μέγεθος 1/0.57’’ και μέγεθος pixel στα 0.8μm, θα καταλάμβαναν περίπου το 12% της πλάτης του smartphone το οποίο θα πρέπει να προεξέχει 22mm. Συνεπώς πριν την κυκλοφορία θα πρέπει σαφώς να προσαρμοστεί το μέγεθος!

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME