Κάνε τα windows να τρέχουν «σφαίρα» με τρεις απλές κινήσεις

Τα Windows 10 της Microsoft, είναι η απόπειρα της εταιρείας να ακολουθήσει τη λογική των “κυλιόμενων” αναβαθμίσεων, και θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα. Καθώς έχουν στην πλάτη τους το ιστορικό συμβατότητας όλων των προηγούμενων εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, θα φέρουν αντιμέτωπους τους χρήστες με μια σειρά κοινών προβλημάτων με το σημαντικότερο από αυτά να είναι η ταχύτητα.

Αν τα Windows αρχίσουν να βαραίνουν και οι λειτουργίες του PC να επιβραδύνονται σημαντικά μη βιαστείτε να λάβετε δραστικά μέτρα όπως format και επανεγκατάσταση αλλά δώστε ένα επιπλέον boost με τις παρακάτω απλές συμβουλές.

1.Σταματήστε τις αυτόματες εκτελέσεις

Αποτρέψτε προγράμματα του υπολογιστή που αναγκάζουν τα Windows να κάνουν «φόρτωση» κάποιων λειτουργιών κατά την εκκίνηση του λειτουργικού. Αυτό συμβαίνει ώστε να τρέξουν τα συγκεκριμένα προγράμματα πιο γρήγορα όταν το θελήσετε, μπορεί όμως να καθυστερούν σημαντικά την έναρξη ή την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Πώς θα το κάνετε: Πατήστε Ctrl+Shift+Esc για να μεταβείτε στο παράθυρο του Task Manager. Επιλέξτε το tab Start-up για να δείτε όλα τα προγράμματα που ξεκινούν μαζί με την έναρξη των Windows. Στη συνέχεια επιλέξτε το πλήκτρο Disable για να απενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία.

2. Δώστε λίγο χώρο στο δίσκο

Τα Windows λειτουργούν καλύτερα όταν έχουν ελεύθερο χώρο. Αν ο δίσκος σας (δεν είναι άλλος από τον C) είναι γεμάτος, φροντίστε να απελευθερώσετε λίγο χώρο για προσωρινά αρχεία και για εικονική μνήμη.
Πώς θα το κάνετε: Μεταφέρετε προσωπικά αρχεία όπως φωτογραφίες, video, ταινίες, κ.λπ. για να αδειάσετε το δίσκο. Επιπλέον μπορείτε να βάλετε τα Windows να σας απαλλάξουν από τα προσωρινά αρχεία από παλιά updates, τα οποία συνήθως καταλαμβάνουν πολλά gigabytes.

Ακολουθήστε τη διαδρομή Start → Windows Administrative Tools → Disk Clean-up, επιλέξτε το δίσκο C και στη συνέχεια επιλέξτε Clean up system files. Είναι πολύ πιθανό να εντυπωσιαστείτε από το πόσα Megabyte θα γλιτώσετε με αυτή την απλή διαδικασία.

3. Μειώστε το eye-candy

Με τον όρο Eye-candy περιγράφουμε τα εφέ και τα διάφορα animations που κάνουν τα Windows να μοιάζουν πιο ελκυστικά. Αν και είναι ευχάριστα στην εμπειρία του χρήστη στην πραγματικότητα δεν εξυπηρετούν σε λειτουργικότητα αντίθετα μπορεί να μειώσουν την απόδοσή του. Για το λόγο αυτό μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε.

Πώς θα το κάνετε: Με δεξί κλικ στο Start button επιλέξτε «System» →«System Info» →«Advanced System Settings». Στο παράθυρο αυτό ακολουθήστε τις επιλογές «Advanced» →«Performance» →«Settings». Σε αυτό το σημείο επιλέξετε το tab «Visual Effects» και να τα απενεργοποιήσετε ή να επιλέξετε «Adjust for best performance».

Για οποιαδήποτε άλλη απορία σχετικά με το λειτουργικό του υπολογιστή σου δεν έχεις παρά να απευθυνθείς σε ένα εξειδικευμένο τεχνικό της ομάδας The Fixers.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME