Πώς θα ελευθερώσετε χώρο στο iPhone σας

Ξέρετε πόσο πολύτιμη είναι η μνήμη του iPhone, ειδικά αν έχετε την έκδοση με χωρητικότητα 64GB. Τα πολλά applications, οι φωτογραφίες και τα video υψηλής ανάλυσης καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της μνήμης της συσκευής σας. Παράλληλα, οι επαναλαμβανόμενες ενημερώσεις «τρώνε» την μπαταρία της.

Τι πρέπει να κάνετε όμως για να απελευθερώσετε χώρο στο iPhone;

  1. Καταργήστε προεγκατεστημένες εφαρμογές στο iOS

Υπάρχουν εφαρμογές στο iOS οι οποίες είναι εγκατεστημένες εξ αρχής στη συσκευή σας. Πολλοί χρήστες όμως βρίσκουν περιττές τις εφαρμογές αυτές και δεν τις χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους. Αν και εσείς δεν τις βρίσκετε χρήσιμες δεν έχετε παρά να τις διαγράψετε και να απελευθερώσετε χώρο για ένα πιο δημοφιλές app. Πιέστε την εφαρμογή και επιλέξτε Διαγραφή. Ακόμα και αν το μετανιώσετε μπορείτε πάντα να την κατεβάσετε εκ νέου από το App Store.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι μόνες εφαρμογές που δεν μπορούν να διαγραφούν από το iPhone είναι το Facetime, το Safari και τα μηνύματα κειμένου.

Tip: Υπάρχει ένας τρόπος για να διαγράψετε μαζικά τις εφαρμογές που δεν σας χρησιμεύουν. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και στην αναζήτηση πληκτρολογήστε «Κατάργηση Εφαρμογής που δεν χρησιμοποιείτε». Έτσι θα διαγραφούν αυτόματα εφαρμογές που δεν έχετε χρησιμοποιήσει τις τελευταίες 180 ημέρες.

  • Διαγράψτε μηνύματα με μεγάλα συνημμένα αρχεία

Οι εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων αποθηκεύουν φωτογραφίες, βίντεο και συνημμένα αρχεία που μπορούν να φράξουν το κινητό σας. Για να γλιτώσετε αρκετό χώρο, δεν έχετε παρά να πάτε στα μηνύματα σας και να διαγράψετε τα απεσταλμένα στοιχεία που δεν σας ενδιαφέρουν ή ολόκληρες τις συνομιλίες. Εφαρμόζοντας αυτή την τακτική ανά διαστήματα μπορεί να εξασφαλίσετε αρκετό χώρο στο κινητό σας.

Το ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή WhatsApp, η οποία από προεπιλογή αποθηκεύει τις φωτογραφίες κάθε συνομιλίας στη συλλογή φωτογραφιών. Για να απενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία, μεταβείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και καταργήστε την επιλογή Αποθήκευση στην Κάμερα.

  •  Τακτοποιήστε φωτογραφίες και βίντεο

Το πρώτο πράγμα που κάνουν οι χρήστες iPhone μόλις αντιμετωπίζουν πρόβλημα χωρητικότητας είναι να επισκεφθούν τη συλλογή φωτογραφιών και βίντεο. Αυτό είναι φυσικά μια καλή πρακτική. Διαγράφοντας φωτογραφίες, βίντεο και screenshots που δεν θέλετε πια απελευθερώνετε αρκετό χώρο στην μνήμη του smartphone σας.

Φροντίστε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη μεταφόρτωση στο iCloud, για να αποφύγετε ανεπιθύμητες χρεώσεις σε περίπτωση που ξεπεράσετε το δωρεάν όριο. Επιπλέον καθώς οι φωτογραφίες HDR έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα από τις κανονικές, απενεργοποιήστε την λειτουργία HDR από τις ρυθμίσεις τις κάμερας. Tip: Για να διατηρήσετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Photos. Η εφαρμογή αυτή δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας, χωρίς αριθμητικό περιορισμό. Έτσι μπορείτε να διαγράψετε τις φωτογραφίες από τη συλλογή του iPhone και να τις διατηρήσετε στην εφαρμογή.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME