Πώς να βγάζεις τέλειες φωτογραφίες με το iPhone

Το iPhone σου έχει μια πολύ ποιοτική κάμερα και μπορεί να σε βοηθήσει να βγάλεις εντυπωσιακές φωτογραφίες, αρκεί να μάθεις και να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητές του. Δεν έχεις παρά να ελέγξεις τις ρυθμίσεις και να αναβαθμίσεις τα ερασιτεχνικά στιγμιότυπα σε καλλιτεχνικές δημιουργίες. Ακολούθησε τα παρακάτω tips και δες τα like στις αναρτήσεις σου να πέφτουν βροχή.

  1. Χρησιμοποίησε το κουμπί έντασης ήχου

Πολλοί χρήστες iPhone δεν γνωρίζουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πλαϊνό κουμπί έντασης του ήχου αντί για το κουμπί του κλείστρου για να βγάλουν μια φωτογραφία. Ωστόσο η επιλογή αυτή υπάρχει ήδη από το iOS 7. Το πλαϊνό κουμπί είναι πολύ πιο εύχρηστο για τις selfies, αφού δεν χρειάζεται το δάχτυλό σου να καλύψει την οθόνη. Επιπλέον στις οριζόντιες φωτογραφίες δίνει την αίσθηση μιας κανονικής κάμερας.

  • Τράβηξε φωτογραφίες με ριπή

Μοιάζει ακατόρθωτο να απαθανατίσεις ένα κινούμενο στόχο όπως το χαριτωμένο κατοικίδιο σου ή ένα παιδί που παίζει τρέχοντας; Για να μην χάσεις τη στιγμή και να πετύχεις την τέλεια λήψη, χρησιμοποίησε τη λειτουργία φωτογραφίας με ριπή.

Με το συγκεκριμένο feature η κάμερα τραβά πολλαπλές φωτογραφίες σαν να πατάτε συνεχόμενα το κουμπί. Έτσι μπορείς να επιλέξεις το καλύτερο στιγμιότυπο από μια σειρά διαδοχικών λήψεων. Στα μοντέλα iPhone XS, iPhone XR και τα μεταγενέστερα τους η ριπή γίνεται με σάρωση στο κουμπί κλείστρου προς τα αριστερά. Στο iPhone X και στα προγενέστερα μοντέλα, η ριπή επιτυγχάνεται με παρατεταμένο άγγιγμα στο κουμπί του κλείστρου.

Μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες με ριπή ακόμα και με το πλαϊνό κουμπί έντασης του ήχου. Πώς; Από τις ρυθμίσεις επέλεξε την Κάμερα και στη συνέχεια ενεργοποίησε την επιλογή «Χρήση του κουμπιού αύξησης έντασης ήχου για ριπή».

  • Χρησιμοποίησε το χρονόμετρο για τέλειες selfie

To χρονόμετρο σε βοηθά να πάρεις το χρόνο σου και να τραβήξεις την τέλεια selfie ποζάροντας χωρίς άγχος. Για να ενεργοποιήσεις το χρονόμετρο στο iPhone σύρε ελαφρά προς τα πάνω το κουμπί του κλείστρου ή πάτησε το βέλος στο πάνω μέρος της οθόνης. Μπορείς να επιλέξεις χρόνο 3 ή 10 δευτερολέπτων.

  • Εξαφάνισε το ενοχλητικό background με τη λειτουργία πορτρέτου

Η λειτουργία πορτρέτου στην κάμερα του iPhone δε χρησιμοποιείται από πολλούς χρήστες παρόλο που αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Και αυτό γιατί σου επιτρέπει να εστιάζεις στο κεντρικό θέμα της φωτογραφίας θολώνοντας το background. Έτσι «εξαφανίζεις» τους ενοχλητικούς photobombers ή στοιχεία που σου χαλάνε τη λήψη. Για τη λειτουργία πορτρέτου επιλέξτε την αντίστοιχη ένδειξη αλλά και τις προσφερόμενες επιμέρους επιλογές (φυσικό, studio, ασπρόμαυρο κλπ.).

  • Πειραματίσου με τη νυχτερινή λειτουργία

Τα μοντέλα iPhone 11 και iPhone 12 έχουν την δυνατότητα νυχτερινής λήψης φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού η οποία μάλιστα ενεργοποιείται αυτόματα. Το εικονίδιο νυχτερινής λειτουργίας εμφανίζεται με κίτρινη ένδειξη στην επάνω αριστερή γωνία του τηλεφώνου. Ο αριθμός που εμφανίζεται στο εικονίδιο φανερώνει το χρόνο που θα χρειαστείς για να τραβήξεις την φωτογραφία. Τον χρόνο αυτό μπορείς να τον προσαρμόσεις πατώντας πάνω στο εικονίδιο και χρησιμοποιώντας το slider στο κάτω μέρος. Η νυχτερινή λήψη εφαρμόζεται τόσο σε κανονικές φωτογραφίες όσο και στις selfies και στη λειτουργία πορτρέτου ή time lapse. Ωστόσο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα η λειτουργία live photo ή το φλας.

Έχεις το iPhone, έχεις και την έμπνευση! Είναι στο χέρι σου να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες, αρκεί να εξασκηθείς.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME