Ξέχασα το συνθηματικό στο iPhone. Τι πρέπει να κάνω;

Αν θέλετε να ξεκλειδώσετε το iPhone σας αλλά χρησιμοποιήσετε λανθασμένο κωδικό πολλές συνεχόμενες φορές, τότε αυτό θα μπλοκάρει. Στην οθόνη σας θα εμφανιστεί το μήνυμα «To iPhone απενεργοποιήθηκε, δοκιμάστε ξανά σε ένα λεπτό» και το smartphone σας θα βγει εκτός λειτουργίας.       

Στην περίπτωση που ξεχάσατε τον κωδικό σας, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το iPhone. Τερματίζοντας τη λειτουργία του, διαγράφονται οι ρυθμίσεις και τα δεδομένα του, όπως επίσης και οι τελευταίες προσπάθειες ανάκτησης του συνθηματικού.

Αν έχετε φροντίσει να δημιουργήσετε εφεδρικά αντίγραφα, μπορείτε να κάνετε επαναφορά του iPhone ανακτώντας τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις. Αν δεν έχετε κρατήσει back up πριν ξεχάσετε το συνθηματικό δεν θα μπορέσετε να επαναφέρετε τα δεδομένα σας.

Αφαίρεση του συνθηματικού σε iPhone

Για τη συγκεκριμένη διαδικασία θα χρειαστείτε υπολογιστή. Αποσυνδέστε το iPhone από τον Η/Υ και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί και το κουμπί αύξησης ή μείωσης του ήχου. Στην οθόνη σας θα εμφανιστεί το μήνυμα απενεργοποίησης. Σύρετε για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή. Έπειτα συνδέστε το iPhone με τον υπολογιστή και πιέστε παρατεταμένα το πλευρικό κουμπί για να εμφανιστεί στην οθόνη του κινητού η λειτουργία ανάκτησης. Στην περίπτωση που έχετε εφεδρικά αντίγραφα, αφαιρέστε το συνθηματικό και στη συνέχεια επαναφέρετε τα δεδομένα σας.

*Για τα μοντέλα iPhone 7 και iPhone 7 Plus ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία με η διαφορά ότι για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της συσκευής κρατάτε παρατεταμένα μόνο το πλευρικό κουμπί.

Επαναφορά του iPhone

Εντοπίστε το iPhone στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά. Έτσι το Finder ή το iTunes θα προχωρήσει σε λήψη λογισμικού για το iPhone. Αν η διαδικασία ανάκτησης ξεπεράσει τα 15 λεπτά, τότε διακόπτεται και θα χρειαστεί να επαναλάβετε τα βήματα από την αρχή.

Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί μπορείτε να διαμορφώσετε εκ νέου το iPhone και να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME