Τι πρέπει να κάνω αν χάσω ή αν μου κλέψουν το iPhone

Επισκευή iPhone TheFixers

Αν χάσετε το iPhone ή το iPad σας ή αν βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να πέσετε θύμα κλοπής, θα πρέπει να κάνετε άμεσα μια σειρά από ενέργειες για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας. Οι κινήσεις αυτές θα σας βοηθήσουν επίσης να εντοπίσετε τη συσκευή σας.

Εξ αρχής θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει την λειτουργία Εύρεση Συσκευής (Find my iPhone).

  1. Συνδεθείτε στο iCloud.com/find από τον υπολογιστή σας ή από μια άλλη Apple συσκευή.
  2. Από την εφαρμογή Εύρεση Συσκευής, επιλέξτε το iPhone ή το iPad που έχετε χάσει για να προβληθεί η τοποθεσία της στο χάρτη. Αν η εφαρμογή δείχνει ότι η συσκευή σας είναι κοντά σας, χρησιμοποιήστε ένα app που να παράγει ήχο για να την εντοπίστε ευκολότερα.
  3. Αφού την εντοπίσετε, επισημάνετε τη συσκευή σας ως απολεσθείσα. Έτσι η συσκευή σας θα κλειδωθεί και θα απαιτεί κωδικό για την λειτουργία της. Επίσης μπορείτε να ορίσετε εξ αποστάσεως ένα μήνυμα στην οθόνη που να λέει ότι η συγκεκριμένη συσκευή έχει χαθεί. Από τη στιγμή που επισημάνετε ότι η συσκευή σας χάθηκε, εφαρμογές που χρησιμοποιούν αποθηκευμένες πιστωτικές, χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες μπλοκάρουν και η δυνατότητα πληρωμής αναστέλλεται.
  • Αν έχετε εφαρμόσει το πρόγραμμα Apple Care το οποίο υποστηρίζει κάλυψη κλοπής ή απώλειας, κάντε την αντίστοιχη αίτηση στο site της Apple.
  • Απενεργοποιήστε την συσκευή σας εξ αποστάσεως ώστε να μην επιτρέψετε την πρόσβαση τρίτων στα δεδομένα σας. Αν σβήσετε τη συσκευή, θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζετε ότι δεν θα μπορείτε πλέον να την εντοπίσετε μέσω του Find iPhone. Απενεργοποιώντας την επιτρέπετε σε άλλους να την ενεργοποιήσουν με διαφορετικό ID και να την χρησιμοποιήσουν.
  • .

Οπωσδήποτε η απώλεια ή η κλοπή του iPhone ή του iPad είναι μια δυσάρεστη κατάσταση. Ωστόσο, όσο πιο άμεσα προχωρήσετε στις παραπάνω ενέργειες τόσο ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες κάποιος να βρει το κινητό σας και να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME