«Κινδυνεύει» το iPhone 12 από την παγκόσμια έλλειψη σε επεξεργαστές

Η πανδημία έχει αντίκτυπο και στην τεχνολογική βιομηχανία προκαλώντας ένα ντόμινο προβλημάτων. Ένα από αυτά είναι η έλλειψη επεξεργαστών η οποία επηρεάζει άμεσα κάθε βιομηχανία η οποία έχει ανάγκη από ημιαγωγούς.

Το μεγαλύτερο πλήγμα μέχρι στιγμής έχει υποστεί η αυτοκινητοβιομηχανία όμως δεν αποκλείεται σύντομα το πρόβλημα να επεκτείνεται και στους τεχνολογικούς κολοσσούς και στην αγορά ηλεκτρονικών ειδών.

Θα μπορούσε ακόμα και ο γίγαντας που ακούει στο όνομα Apple να έχει συνέπειες και να δει την παραγωγή του iPhone 12 να καθυστερεί παρά τη ζήτηση; Η κυρίαρχη θέση της και η σχεδόν αποκλειστικότητα στην παραγγελία προμηθειών από τους εργολάβους την κάνει να έχει το πάνω χέρι, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι και η βιομηχανία των smartphones θα έχει απώλειες από την έλλειψη επεξεργαστών, οι οποίες θα γίνουν εμφανείς στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Την άποψη αυτή εξέφρασε και εκπρόσωπος της Microsoft και την επιβεβαίωσε και η  CEO της AMD, Lisa Su.

Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει άμεση λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα αφού ο μόνος τρόπος για την αύξηση παραγωγής ημιαγωγών είναι η κατασκευή περισσότερων παραγωγικών μονάδων.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME