Έτσι θα συμπιέσετε τις φωτογραφίες σας στο iPhone και το iPad

To iPhone και το iPad εκτός από απαραίτητα εργαλεία επικοινωνίας έχουν σε μεγάλο βαθμό αντικαταστήσει τη φωτογραφική μηχανή. Με κάμερες νέας γενιάς μας προσφέρουν πολλαπλές επιλογές ώστε να απαθανατίσουμε σημαντικές στιγμές της καθημερινότητας μας. Έτσι στην συλλογή φωτογραφιών του κινητού έχουμε πλήθος φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης.

Οι φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους όμως μπορεί να επιβραδύνουν το κινητό ή να μην μπορούν να φτάσουν ως συνημμένα σε emails και άλλες εφαρμογές. Πολλές εφαρμογές ορίζουν το μέγεθος της φωτογραφίας που μπορείτε να ανεβάσετε ή να κάνετε share. Οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης επίσης επηρεάζουν και τη χωρητικότητα της συσκευής.

Πώς μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους εύκολα και χωρίς περιορισμούς αλλά και να εξασφαλίσετε περισσότερο χώρο στο iPhone ή το iPad; Η λύση έρχεται μέσα από μια εφαρμογή. Ένα δωρεάν app που μπορείτε να κατεβάσετε από το App Store είναι το Compress Photos & Pictures για το οποίο αναπτύχθηκε από το iDB. Η απλή έκδοση είναι δωρεάν, ενώ αν θέλετε να κατεβάσετε το αντίστοιχο πρόγραμμα Pro μπορείτε να επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες σας χωρίς να βλέπετε διαφημίσεις.

Πώς θα συμπιέσετε τις φωτογραφίες σας στο iPhone και το iPad

Ανοίξτε την εφαρμογή Compress Photos & Pictures και επιτρέψτε από τις ρυθμίσεις την πρόσβαση της εφαρμογής στη συλλογή φωτογραφιών.

Επιλέξτε το σύμβολο ΣΥΝ στην κεντρική οθόνη. Στη συνέχεια επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να συμπιέσετε και πατήστε το Next.

Από τις ρυθμίσεις συμπίεσης προσαρμόστε την ποιότητα και τις διαστάσεις και επιλέξτε Προεπισκόπηση για να δείτε τις διαφορές πριν και μετά τη συμπίεση.

Τέλος επιλέξτε Compress X photos. Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε κάποια αλλαγή πριν τη συμπίεση επιλέξτε Επιστροφή (back).

Η διαδικασία διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα. Μόλις ολοκληρωθεί μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες όπως το μέγεθος της νέας φωτογραφίας αλλά και πόσο χώρο εξοικονομήσατε. Η συμπιεσμένη εικόνα αποθηκεύεται αυτόματα στη συσκευή. Μπορείτε να διατηρήσετε τη φωτογραφία στην Gallery του iPhone ή του iPad ή να τη διαγράψετε. Μπορείτε πάντα να κρατήσετε την αρχική σας φωτογραφία.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME