Νέα κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας από την Apple

Επισκευή iPhone TheFixers

H Apple λαμβάνει σοβαρά υπόψη της το ζήτημα διόγκωσης της μπαταρίας σε ορισμένα από τα παλιότερα μοντέλα της. Στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη καταθέσει δύο αιτήσεις για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στα οποία περιγράφεται ένα σύστημα εντοπισμού του προβλήματος διόγκωσης της μπαταρίας σε αρχικό στάδιο.

Σε σχετική έκθεση του AppleInsider αναφέρεται πως η κατασκευάστρια εταιρεία προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα από τις πρώτες κιόλας ενδείξεις. Στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν γίνεται λόγος για μείωση του μεγέθους της συσκευής και παράλληλα για προσάρτηση συστήματος που θα ανιχνεύει τη διόγκωση της μπαταρίας. Η νέα τεχνολογία της Apple θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια των χρηστών, ενώ παράλληλα εξετάζει την αναπροσαρμογή του μεγέθους των συσκευών, κάνοντας τες μικρότερες και πιο εύχρηστες.

Η διόγκωση της μπαταρίας μπορεί να συμβεί σε συσκευές που χρησιμοποιούν μπαταρίες λιθίου. Δεν σημαίνει ότι όλες οι μπαταρίες που έχουν «φουσκώσει» μπορούν και να εκραγούν κατά τη χρήση της συσκευής αλλά δεν παύει να είναι αρκετά επικίνδυνες. Με τη νέα τεχνολογία η Apple ανιχνεύει έγκαιρα τέτοιου είδους προβλήματα, ενσωματώνοντας ειδικά στοιχεία στο περίβλημα της μπαταρίας, όπως ένα προστατευτικό μεταλλικό κέλυφος. Η γείωση θα επιτρέψει την ύπαρξη κι άλλων εξαρτημάτων κοντά στην μπαταρία τα οποία δεν θα επηρεαστούν σε περίπτωση διόγκωσης.

Το επιπλέον σύστημα που εξετάζει η Apple για την ανίχνευση και το μετριασμό διόγκωσης της μπαταρίας, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ακόμα και έναν επεξεργαστή για να επιβραδύνει ή και να αποτρέψει το πρόβλημα. Από τη στιγμή που τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκαν, σύντομα η εταιρεία θα καταφέρει να ενσωματώσει τις καινοτομίες στα επόμενα μοντέλα της και έτσι θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα δρουν.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME