Το Black Friday Ξεκίνησε!

Πώς θα έμοιαζε το iPhone χωρίς την εγκοπή;

Επισκευή iPhone TheFixers

Η εγκοπή στο iPhone είναι ένα χαρακτηριστικό που διχάζει πολλούς χρήστες. Πολλοί από αυτούς τη θεωρούν περιττή και όχι και τόσο κομψή, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως είναι ένα από τα τυπικά χαρακτηριστικά στο σχεδιασμό των συγκεκριμένων smartphones. Τελευταία, όλο και πιο συχνά κυκλοφορούν φήμες ότι η Apple σχεδιάζει να αφαιρέσει την εγκοπή προκειμένου να μεγαλώσει τις οθόνες.

Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί από τους ιθύνοντες αν η εγκοπή θα μικρύνει ή αν θα αφαιρεθεί εντελώς. Προκειμένου να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρεθεί ένα τεχνολογικό τέχνασμα για να την αντικαταστήσει. Η πιο αξιόπιστη μέχρι στιγμής εικασία έρχεται από τον δημοφιλή leaker της Apple Jon Prosser, ο οποίος υποστηρίζει πως το επόμενο iPhone που θα κυκλοφορήσει το 2021, είτε είναι το iPhone 13 είτε ονομαστεί διαφορετικά, θα έχει μικρότερη εγκοπή.

Σύμφωνα με άλλους bloggers η Apple σχεδιάζει ένα νέο μοντέλο το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2022 και δεν θα φέρει την χαρακτηριστική εγκοπή στην μπροστινή του όψη. Ειδικότερα, ο Ming-Chi Kuo αναφέρει πως το iPhone 14 Pro που θα κυκλοφορήσει το 2022 θα έχει σχεδιασμό οθόνης «punch-hole».

Πώς θα ήταν όμως το iPhone που έχουμε συνηθίσει με notch-less σχεδιασμό;

Η πρώτη εύλογη απορία είναι τι θα συμβεί με τη λειτουργία Face ID. Αν η Apple αφαιρέσει την εγκοπή από το μπροστινό τμήμα της οθόνης θα πρέπει να βρει μια εναλλακτική για το Face ID. Ο ανταγωνισμός έχει ήδη κυκλοφορήσει νέες τεχνολογίες, ενώ είναι πολύ πιθανό να υιοθετήσει και στα iPhones την αντίστοιχη τεχνολογία που χρησιμοποίησε στο iPad Air, δηλαδή το ενσωματωμένο Touch ID στο κουμπί λειτουργίας.

Είναι μάλλον απίθανο η Apple να αντικαταστήσει το Face ID με μια λιγότερο αξιόπιστη και σύγχρονη τεχνολογία. Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτεί έναν αποδοτικό εναλλακτικό τρόπο για το ξεκλείδωμα της συσκευής με ασφάλεια. Ένας προγραμματιστής ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τρεις διαφορετικές εκδοχές για το πως μπορεί να μοιάζει το iPhone χωρίς την εγκοπή.

Ουσιαστικά, υποστηρίζει και εκείνος όπως και ο  Kuo. Αν ότι η τεχνολογία που μπορεί να λανσάρει η Apple είναι το “punch-hole design”. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο συνδυασμό, τόσο η μπροστινή κάμερα όσο και οι αισθητήρες του Face ID δεν εμφανίζονται πλέον στην εγκοπή αλλά σαν τρεις μικρές κουκκίδες στην οθόνη. Οι κουκκίδες θα μπορούν να τοποθετηθούν οριζόντια ή σχεδιάζοντας ένα τρίγωνο. Τέλος υπάρχει και μια λιγότερο πιθανή εκδοχή που θέλει το Face ID να τοποθετείται κάτω από την οθόνη. Το μόνο σίγουρο είναι πως παρά τις διάφορες εικασίες, η Apple κρατά το σχεδιασμό των επόμενων μοντέλων της ως επτασφράγιστο μυστικό. Συνεπώς, είτε σας αρέσει η εγκοπή στα iPhone είτε είστε ανάμεσα στους υπέρμαχους της κατάργησης της, το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME