Πώς γίνεται η διαγραφή app cache στο Android

Πρόσφατα διεξήχθη μια έρευνα που αφορούσε στους χρήστες του Android. Μια από τις ερωτήσεις ήταν: «Πότε κάνατε τελευταία φορά διαγραφή app cache ή των δεδομένων του τηλεφώνου σας»; Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης της συσκευής τους. Ίσως οι χρήστες αυτοί είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση του τηλεφώνου τους, το πιο πιθανό όμως είναι πως δεν γνωρίζουν τη διαδικασία.

Τι είναι η προσωρινή μνήμη (app cache) και πως μπορείτε να την διαγράψετε
Οι εφαρμογές του smartphone, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, αποθηκεύουν αρχεία αναφοράς. Τα αρχεία αυτά με τη σειρά τους αποθηκεύονται σε ένα app cache. Ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι. Κάθε φορά που χρησιμοποιείται τον browser για την περιήγησή σας στο διαδίκτυο, εκείνος αποθηκεύει τις εικόνες που έχετε δει έτσι ώστε να μην κάνει εκ νέου λήψη την επόμενη φορά που θα τις χρειαστεί. Η προσωρινή αυτή μνήμη όμως σας εξοικονομεί χρόνο αλλά και δεδομένα.

Για να διαγράψετε τα προσωρινά αποθηκευμένα δεδομένα σε κάποια εφαρμογή προκειμένου να εξοικονομήσετε χώρο στο κινητό σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

-Από τις Ρυθμίσεις της συσκευής σας, πατήστε την επιλογή Storage. (Για συσκευές με Android Oreo ή προγενέστερη έκδοση, ανοίξτε τη σελίδα των ρυθμίσεων από τον App Manager).

-Επιλέξτε Other Apps και δείτε τη λίστα με τις εγκατεστημένες στην συσκευή σας εφαρμογές.

-Στη συνέχεια επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε και πατήστε την καταχώρησή της.

-Κάντε κλικ στην επιλογή Clear cache.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, όταν θα ανοίξετε πάλι την εφαρμογή θα κατεβάσει πάλι από το διαδίκτυο τις πληροφορίες που χρειάζεται, σαν να την κατεβάσατε από την αρχή. Η εκκαθάριση δεν θα διαγράψει άλλα δεδομένα, συνδέσεις ή παιχνίδια απλά θα διορθώσει ορισμένα πράγματα ειδικά σε εφαρμογές που αντλούν δεδομένα από το διαδίκτυο.

Για να διαγράψετε οριστικά όλα τα δεδομένα ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία και στο τελικό βήμα επιλέξτε Clear storage. Προσοχή! Αυτό το βήμα θα διαγράψει όλα τα δεδομένα της εφαρμογής, όπως username και password, το level του παιχνιδιού που έχετε φτάσει κλπ.

Θα αλλάξει το τηλέφωνο μου; Οι συσκευές Android αποθηκεύουν με παρόμοιο τρόπο τα προσωρινά δεδομένα των εφαρμογών. Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι κατασκευαστές κινητών που προσφέρουν διάφορα εργαλεία για να διατηρούν τις εφαρμογές υπό έλεγχο. Για τις οδηγίες που αναφέραμε παραπάνω χρησιμοποιείται το Pixel 4, αλλά μπορεί το τηλέφωνό σας να φαίνεται λίγο διαφορετικό. Βέβαια τα βασικά χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια και ο οδηγός λειτουργεί και για το δικό σας τηλέφωνο.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME