Νέα Apple iMac και iPad Pro με επεξεργαστή Μ1 και εντυπωσιακές αποχρώσεις

Επισκευή iMac TheFixers

Στο πρόσφατο διαδικτυακό Apple event παρουσιάστηκαν τα πολυαναμενόμενα iMac και iPad Pro τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν εξοπλισμένα με τον πανίσχυρο επεξεργαστή Μ1. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης και το προηγμένο Apple TV 4K, αλλά και ένα ολοκαίνουριο αξεσουάρ, το AirTag, για την εύρεση αντικειμένων μέσω εφαρμογής. Εκτός από τα ανανεωμένα χαρακτηριστικά, η Apple βάζει περισσότερο χρώμα στην καθημερινότητα μας προσθέτοντας ακόμα μια απόχρωση στην γκάμα επιλογών των iPhone, λανσάροντας το iPhone 12 σε ένα εντυπωσιακό μωβ!

Ας εστιάσουμε όμως στην ναυαρχίδα της Apple, το νέο επιτραπέζιο υπολογιστή iMac, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο με την εμφάνιση όσο και με τις επιδόσεις του. Ο επεξεργαστής M1 σε συνδυασμό με τον εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό, μόλις 11,5 χιλιοστών, τον κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό. Διαθέτει επίσης οθόνη Retina 4,5K, 24-ιντσών με ευκρίνεια 11,3 εκατομμυρίων pixel, φωτεινότητα στα 500 nits και πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρώματα! Άλλα χαρακτηριστικά του που ξεχωρίζουν είναι η FaceTime HD κάμερα 1080p και τα μικρόφωνα με επαγγελματική απόδοση ποιότητας και δυνατό σύστημα ήχου έξι ηχείων. Ο συνδυασμός του M1 επεξεργαστή και του λειτουργικού macOS Big Sur επιτρέπει στον χρήστη να εκτελεί απρόσκοπτα και ταχύτατα ακόμα και τις πιο απαιτητικές εργασίες, όπως η επεξεργασία ενός 4K βίντεο. Παράλληλα, παρέχει 85% ταχύτερη απόδοση CPU και 2x ταχύτερη απόδοση GPU, ενώ ο Neural Engine 16-πυρήνων προσφέρει 3x γρηγορότερη μηχανική εκμάθηση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Όσο για τις διαθέσιμες αποχρώσεις; Για πρώτη φορά ο iMac γίνεται πιο «ζωηρός» και κυκλοφορεί σε επτά πραγματικά εντυπωσιακές αποχρώσεις: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ, μωβ, μπλε και ασημί για να επιλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει.

Επισκευή iMac TheFixers

Το νέο iPad Pro

Πολύς λόγος έχει ήδη γίνει όμως και για το νέο iPad Pro το οποίο επιστρέφει πιο ισχυρό παρά ποτέ με τον επεξεργαστή M1 να του προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και ασύλληπτες ταχύτητες. Το iPad Pro 12,9-ιντσών κυκλοφορεί με οθόνη Liquid Retina XDR, για μία μοναδική εμπειρία θέασης με έμφαση στη λεπτομέρεια ακόμα και στις πιο απαιτητικές HDR εργασίες. Τα Cellular μοντέλα υποστηρίζουν για πρώτη φορά ταχύτητες 5G για ακόμα πιο γρήγορη σύνδεση μέσω δεδομένων δικτύου, ενώ η Ultra Wide κάμερα στο μπροστινό μέρος της συσκευής επιτρέπει τη λειτουργία Center Stage, η οποία βάζει σε κεντρικό πλαίσιο τον χρήστη για ακόμα καλύτερες βιντεο-κλήσεις.

Το νέο iPad Pro διαθέτει χώρο αποθήκευσης έως 2TB και σε συνδυασμό με το iPadOS, καθώς και το Magic Keyboard που είναι πλέον διαθέσιμο και σε λευκό χρώμα, είναι χωρίς υπερβολή το κορυφαίο iPad όλων των εποχών.

Apple TV 4Κ

Σειρά του Apple TV 4Κ να μπει στο μικροσκόπιο. Το ολοκαίνουριο Apple TV 4K σχεδιάστηκε εκ νέου για να μετατρέψει κάθε σπίτι σε μια επαγγελματική αίθουσα προβολών. Προσφέρει υψηλό ρυθμό καρέ HDR με Dolby Vision και κινηματογραφική εμπειρία σε αγαπημένους τίτλους ταινιών και σειρών. Ενσωματώνει A12 Bionic επεξεργαστή προσφέροντας μία εξαιρετικά σημαντική αναβάθμιση στην απόδοση γραφικών, στην αποκωδικοποίηση των βίντεο και στην επεξεργασία ήχου. Αν σε όλα αυτά προσθέσετε και το λειτoυργικό tvOS αλλά και ένα νέο σχεδιασμό στο Siri Remote, τότε έχετε αναμφίβολα το πιο εύχρηστο σύστημα τηλεόρασης.

Apple Airtag

Τέλος σε ό,τι αφορά το πρωτοεμφανιζόμενο AirTag, φαίνεται πως ήρθε για να μη χάσουμε ποτέ ξανά πολύτιμα αντικείμενα. Πρόκειται για μια μικρή και κομψή συσκευή η οποία μπορεί να συνδεθεί σε μια τσάντα, σε κλειδιά ή οπουδήποτε αλλού και να συμβάλλει στον εντοπισμό ενός χαμένου αντικειμένου, διατηρώντας ταυτόχρονα τα δεδομένα τοποθεσίας ιδιωτικά και ανώνυμα.

Οι νέες συσκευές της Apple θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμες στην ελληνική αγορά.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME