Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω το iCloud Keychain σε iPhone και iPad;

Επισκευή iPhone TheFixers

Αν είστε χρήστης των iOS θα έχετε παρατηρήσει ότι το iCloud Keychain της Apple αποθηκεύει τα στοιχεία σύνδεσης καθώς και τα στοιχεία πληρωμών που πραγματοποιείτε από iPhone ή iPad. Τελευταία όλο και περισσότεροι όμως χρησιμοποιούν έναν password manager που τους επιτρέπει να κάνουν εύκολα Login σε πολλαπλές εφαρμογές. Για τη μετάβαση σε έναν τέτοιο manager προτείνεται να απενεργοποιήσετε το iCloud Keychain στην συσκευή σας.

Κάθε φορά που κάνετε εγγραφή σε μια εφαρμογή ή συνδέεστε σε μια ιστοσελίδα από iPhone ή iPad, το iCloud Keychain εμφανίζεται στην συσκευή σας ως προεπιλογή. Με το συγκεκριμένο εργαλείο μπορείτε να δημιουργήσετε ασφαλείς και ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η απενεργοποίηση του iCloud Keychain σημαίνει και την αυτόματη απενεργοποίηση όλων των αναδυόμενων παραθύρων και των μηνυμάτων που έχουν σχέση με τους κωδικούς πρόσβασης που έχετε χρησιμοποιήσει.

Για να απενεργοποιήσετε το iCloud Keychain μεταβείτε στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας. Συνήθως βρίσκετε τις Ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη του iPhone ή του iPad. Αν δεν συμβαίνει αυτό αναζητήστε το εικονίδιο των Ρυθμίσεων σύροντας προς τα κάτω στην οθόνη και χρησιμοποιώντας την βοήθεια του Spotlight search για να το εντοπίσετε.

  • Από τις Ρυθμίσεις επιλέξτε Apple ID profile (βρείτε την επιλογή στο πάνω μέρος της οθόνης)
  • Στην συνέχεια επιλέξτε ιCloud και τέλος
  • πατήστε την επιλογή iClοud Keychain για να την απενεργοποιήσετε

Την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε σε ένα site δεν θα εμφανιστεί πλέον η πρόταση αποθήκευσης του κωδικού πρόσβασης στο Safari. Για να ενεργοποιήσετε εκ νέου την δυνατότητα αρκεί να ακολουθήσετε την παραπάνω διαδρομή. Επιπλέον, ίσως σας ζητηθεί να συνδεθείτε εκ νέου στον Apple ID λογαριασμό σας και να επιβεβαιώσετε το password στη συσκευή σας.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME