Τα Samsung Galaxy Buds Pro αποδείχθηκαν αποτελεσματικά σε άτομα με απώλεια ακοής

Επισκευή Samsung Galaxy TheFixers

Οι χρήστες των ασύρματων ακουστικών της Samsung διευκολύνουν καθημερινά την επικοινωνία τους, τόσο για κλήσεις ομιλίας όσο και για αναπαραγωγή βίντεο. Όμως, μια επίσημη επιστημονική έρευνα απέδειξε πως η τεχνολογία πίσω από τα Samsung Galaxy Buds Pro αποδεικνύεται πολύ πιο σημαντική από την απλή διευκόλυνση της επικοινωνίας. Ειδικότερα, σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Clinical and Experimental Otorhinolaryngology», δημοσιεύτηκε μια μελέτη με αντικείμενο την ωτορινολαρυγγολογία η οποία απέδειξε πως άτομα με μια ως μέτρια απώλεια ακοής, μπορούν να συλλάβουν καλύτερα τους ήχους στο περιβάλλον τους χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα ακουστικά.

Στην έρευνα συνέβαλε το Samsung Medical Center, ένα από τα πιο σημαντικά νοσοκομεία στην Ασία, με σημαντικά επιστημονικά επιτεύγματα και υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα. To νοσοκομείο συνδράμει την τελευταία δεκαετία η εταιρεία Samsung η οποία εστιάζει σε μελέτες που αφορούν στις συνέπειες που έχουν οι κινητές συσκευές στην ακοή των χρηστών. Υπό το συγκεκριμένο πρίσμα ερευνά τρόπους βελτίωσης των ηχητικών τους εμπειριών.

Στην συγκεκριμένη μελέτη εξετάστηκαν τρία διαφορετικά προϊόντα: ένα ακουστικό βαρηκοΐας, ένα βοήθημα ενίσχυσης ήχου και τα Galaxy Buds Pro. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται ασύρματα ακουστικά σε αντίστοιχη έρευνα. Τα προϊόντα από τις τρεις κατηγορίες πέρασαν από τρεις δοκιμές: ηλεκτροακουστική αξιολόγηση, αξιολόγηση ενίσχυσης ήχου και αξιολόγηση κλινικής απόδοσης.

Ηλεκτροακουστική αξιολόγηση

Κατά την ηλεκτροακουστική αξιολόγηση εξετάστηκε αν οι συσκευές πληρούσαν τα βασικά κριτήρια απόδοσης για βοηθήματα ακοής: επίπεδο ηχητικής πίεσης εξόδου, εύρος συχνοτήτων, ισοδύναμος θόρυβος εισόδου και ολική αρμονική παραμόρφωση. Τα Galaxy Buds Pro πέρασαν με επιτυχία όλα τα τεστ της κατηγορίας και αποδείχθηκαν ισοδύναμα με τα ακουστικά βαρηκοΐας.

Αξιολόγηση ενίσχυσης ήχου

Κατά την αξιολόγηση ενίσχυσης ήχου κάθε συσκευή εξετάστηκε σε επτά διαφορετικές συχνότητες. Όλες οι συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και των Galaxy Buds Pro έδειξαν καταλληλόλητα σε επίπεδο ενίσχυσης του ήχου.

Αξιολόγηση κλινικής απόδοσης

Στην τελευταία και ίσως πιο σημαντική δοκιμασία, οι συσκευές εξετάστηκαν με βάση τις αλλαγές στα επίπεδα ακοής των συμμετεχόντων. Κατά την έρευνα δοκιμάστηκαν τόσο με την χρήση των συσκευών όσο και χωρίς και κλήθηκαν να αναγνωρίσουν λέξεις και ολόκληρες προτάσεις. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων ήταν τα 63 έτη και παρουσίαζαν ήπια εως μέτρια απώλεια ακοής. Το 57% του δείγματος σημείωσε πως με τη βοήθεια των Galaxy Buds Pro κατάφεραν να επικοινωνήσουν σε συνθήκες ησυχίας. Αποδείχθηκε επίσης πως τα ασύρματα ακουστικά της Samsung έχουν επαρκώς ενισχυμένο ήχο στις τρεις συχνότητες ομιλιών, 1.000Hz, 2.000Hz και 6.000Hz.

Τα δείγματα είναι περισσότερο από ενθαρρυντικά, αφού η μελέτη απέδειξε πως άτομα με προβλήματα ακοής μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωή τους. Τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής σε κάποιο βαθμό υπολογίζονται στα 1,5 δισεκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Ωτορινολαρυγγολογίας του Samsung Medical Center, Il Joon Moon, «Με πληθυσμούς που γερνάνε ταχέως, αναμένεται ότι έως το 2050, ένας στους δέκα θα έχει απώλεια ακοής. Ωστόσο, ενώ τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι χρήσιμα για τη διαχείριση των προβλημάτων ακοής, η πρόσληψη παραμένει σχετικά χαμηλή, κυρίως λόγω της υψηλής τιμής. Τα αρχικά ευρήματα της μελέτης είναι πολύ ελπιδοφόρα και ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ανακαλύψουν εναλλακτικές συσκευές, όπως τα Galaxy Buds Pro, που μπορούν να τους υποστηρίξουν στην καθημερινότητά τους».

Για να δείτε περισσότερα στατιστικά από την έρευνα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.e-ceo.org/journal/view.php?number=783.

Στο eshop των TheFixers θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε ακουστικά για το smartphone σας σε ανταγωνιστικές τιμές.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME