iMessage: Γιατί δεν θα το δούμε ποτέ στο Android OS

Επισκευή iPhone TheFixers

Το iMessage της Apple είναι μια δωρεάν υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών iPhone. Είναι ένα feature ιδιαίτερα δημοφιλές και για το λόγο αυτό η Google αλλά και άλλες third-party εταιρείες έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν μια αντίστοιχη πλατφόρμα chatting για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android. H Google εν μέρει τα έχει καταφέρει με το Messages, όμως χρειάζεται πολύ δρόμο ακόμα για να πλησιάσει στο επίπεδο της Apple.

Επισκευή iPhone TheFixers

Εύλογα θα αναρωτιόταν κανείς γιατί η Apple δεν φρόντισε η ίδια να αναπτύξει το iMessage για το Android OS. Η απάντηση ήρθε τυχαία και μάλλον…κατά λάθος! Αφορμή στάθηκε η δικαστική διαμάχη της Apple με την Epic Games με φόντο το παιχνίδι Fortnite, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε μια δριμεία επίθεση απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί στα καταστήματα εφαρμογών της.

Στη δίκη, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 3 Μάϊου 2021, η Epic Games θα κατηγορήσει ευθέως την εκτελεστική ομάδα της Apple για τον περιορισμό της χρήσης του iMessage στις πλατφόρμες της. Αυτή η επιλογή αποφασίστηκε το 2013 καθώς η δύναμη του iMessage αποδείχθηκε ιδιαίτερα μεγάλη, δίνοντας κίνητρο στους χρήστες ώστε να μην αποχωρούν από το οικοσύστημα της.

Παλιότερα, ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του Internet Software and Services της Apple, είχε δηλώσει πως θα ήταν εφικτή μια έκδοση του iMessage για Android από πλευράς σχεδιασμού και υλοποίησης, ενώ μάλιστα είχε υποστηρίξει ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμβατότητα μεταξύ των δυο λειτουργικών. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες iOS και Android θα μπορούσαν να συνομιλούν με ευκολία μεταξύ τους. Στον αντίποδα, ο αντιπρόεδρος του τμήματος Software Engineering και επικεφαλής του iOS, Craig Federighi, είχε δηλώσει πως το iMessage σε οποιαδήποτε συσκευή θα εξυπηρετούσε απλά τους γονείς να δώσουν Android smartphones στα παιδιά τους και σε άλλα μέλη της οικογένειας.

Επισκευή iPhone TheFixers

Αρκετά ακόμα στελέχη της Apple προσυπογράφουν την άποψη ότι το iMessage είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να παραμείνει κανείς πιστός στο οικοσύστημα της Apple, και έτσι δεν θα το θυσίαζαν εύκολα. Είναι φανερό, πως πρόκειται καθαρά για μια στρατηγική της Apple, η οποία αρνείται να μοιραστεί το feature, προκειμένου να διατηρήσει το κοινό της. Τεχνικά ή τεχνολογικά δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να της προσάψει κάτι, είναι ωστόσο απορίας άξιο πως η Google, χρόνια μετά δεν έχει καταφέρει να βρει κάτι αντίστοιχο για να την ανταγωνιστεί.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME