Πώς να απενεργοποιήσετε το Apple Pay απομακρυσμένα, σε περίπτωση απώλειας του iPhone

Επισκευή iPhone TheFixers

Η απώλεια ή η κλοπή του iPhone ή του Apple Watch είναι σίγουρα ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός για το κάτοχό του. Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει κανείς να σκεφτεί σε μια τέτοια περίπτωση είναι η διαφύλαξη των πληροφοριών που σχετίζονται με πληρωμές και στοιχεία πιστωτικών καρτών. Βέβαια, το Apple Pay, έχει δικλείδα ασφαλείας το Touch ID, το Face ID ή τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης. Επιπρόσθετα, οι πληροφορίες και οι κωδικοί της πιστωτικής κάρτας δεν αποθηκεύονται τοπικά στη μνήμη του τηλεφώνου. Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα κίνδυνος κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση και να πραγματοποιήσει συναλλαγές.

Προκειμένου να διαφυλάξετε τα χρήματα σας μπορείτε να απενεργοποιήσετε απομακρυσμένα το Apple Pay σε συσκευές Apple που έχουν χαθεί ή κλαπεί. Η ίδια η Apple έχει φροντίσει να παρέχει αυτή τη δυνατότητα, την αφαίρεση δηλαδή των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας εκτός συσκευής.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την απενεργοποίηση του Apple Pay με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι μέσω της εφαρμογής Find My app, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή My App. Κάντε κλικ στη συσκευή που έχετε χάσει και στη συνέχεια επιλέξτε Mark as Lost και Ενεργοποίηση>Συνέχεια.
  2. Δημιουργήστε ένα νέο κωδικό πρόσβασης για να κλειδώσετε τη συσκευή απομακρυσμένα. Αφού τον εισάγεται άλλη μια φορά για επιβεβαίωση, επιλέξετε Ενεργοποίηση από την επιλογή στο πάνω μέρος της οθόνης.
  3. Αν δεν έχετε άλλη συσκευή Apple, μεταβείτε στο iCloud.com/find, κάντε σύνδεση με το Apple ID σας και να ενεργοποιήσετε το Lost Mode.
  4. Μετά το τέλος της διαδικασίας, όλες οι κάρτες που συνδέονται στο Apple Pay θα αφαιρεθούν.
Επισκευή iPhone TheFixers

Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις «φυσικές» σας κάρτες χωρίς φόβο, ενώ αν βρείτε τη χαμένη σας συσκευή, εισάγοντας τον τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης ενεργοποιείται ξανά το Apple Pay.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το website Apple ID για να διαγράψετε τα στοιχεία της κάρτας σας, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Επισκεφθείτε το appleid.apple.com και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Μετά αναζητήστε τη σελίδα του Apple ID λογαριασμού σας.
  2. Δείτε όλες τις συσκευές στις οποίες είστε συνδεδεμένες με το Apple ID σας και επιλέξτε εκείνη που έχετε χάσει.
  3. Στη συνέχεια επιλέξτε Κατάργηση Κάρτας. Στο αναδυόμενο παράθυρο που σας ρωτά αν είστε σίγουροι για αυτή την ενέργεια πατήστε Κατάργηση για επιβεβαίωση.

Μετά το τελευταίο βήμα, στην οθόνη σας θα εμφανιστεί το μήνυμα Κατάργηση σε εκκρεμότητα και μετά από λίγα λεπτά τα στοιχεία της κάρτας θα διαγραφούν από τη συσκευή σας.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME