Με το iOS 14.5 βάζεις τέλος στην καταγραφή των δεδομένων σου από τις εφαρμογές

Επισκευή iPhone TheFixers

Η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα των χρηστών μπαίνουν σε πρώτο πλάνο το 2021. Η Apple το αποδεικνύει λανσάροντας τη νέα εκδοχή του λογισμικού της iOS 14.5, το οποίο δεν επιτρέπει πλέον στα διάφορα applications να έχουν πρόσβαση στο IDFA ή τον tracker διαφημίσεων στο iPhone, iPad ή Apple TV, αν δεν έχουν τη ρητή συγκατάθεση του χρήστη.

Οι εφαρμογές, μέσω του IDFA, ιχνηλατούν τα δεδομένα των χρηστών ανάλογα με τα app που χρησιμοποιούν και τα site τα οποία επισκέπτονται. Πλέον, όταν μια εφαρμογή προτίθεται να χρησιμοποιήσει το IDFA, θα εμφανίζεται στην οθόνη του χρήστη ένα αναδυόμενο παράθυρο, με το μήνυμα «Allow [app] to track your activity across other companies’ apps and websites?» Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει είτε να δώσει τη συγκατάθεσή του πληκτρολογώντας «Allow» είτε όχι, πληκτρολογώντας «Ask App Not to Track». Επιπρόσθετα, οι εφαρμογές θα μπορούν πλέον να εξηγούν για ποιο λόγο θέλουν να έχουν πρόσβαση στο IDFA.

Επισκευή iPhone TheFixers

Εάν για κάποιους δεν είναι επιθυμητή αυτή η διαδικασία, και δε θέλει να του εμφανίζονται τα pop up παράθυρα επιλογών, μπορεί να μπλοκάρει μια και καλή την πρόσβαση εφαρμογών με χρήση του IDFA από τις ρυθμίσεις της συσκευής του. Η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

-Από τις ρυθμίσεις επιλέξτε την ενότητα privacy.

-Στη συνέχεια επιλέξτε Tracking.

-Έπειτα απενεργοποιήστε το κουμπί «Allow Apps to Request to Track». Με την ίδια διαδικασία μπορείτε αντίστοιχα να το ενεργοποιήσετε επιλέγοντας το διακόπτη on.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME