Apple M1 iMac VS iMac 21.5″: Ποιο είναι το πιο γρήγορο και πώς «τρέχουν» οι αποδόσεις τους

Επισκευή iMac TheFixers

Τα M1 iMacs της Apple έχουν αρχίσει ήδη να παραδίδονται στους κατόχους τους. Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία τους δημοσιεύτηκαν τα πρώτα benchmarks στο Geekbench από reviewers που έχουν ξεκινήσει να κάνουν τεστ.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ένα ισχυρό επεξεργαστή, με τα Apple M1 iMac να συναγωνίζονται τα benchmarks των Apple M1 MacBook Pro, MacBook Air και Mac Mini. To σκορ τους είναι 1724 σε μονό πυρήνα και 7453 στους πολλαπλούς. Τα Benchmarks αφορούν στο iMac 21,1 που είναι κατά το βασικό μοντέλο και κυκλοφορεί με 8-core CPU, 7-core GPU, και δύο Thunderbolt θύρες.

Παρατηρούμε πως το Apple M1 iMac 24’’ υπερέχει ξεκάθαρα έναντι του 2019 21.5 ιντσών iMac με τον επεξεργαστή της Intel. Αποτελεί λοιπόν μια πολύ καλή επιλογή για όσους σκέφτονται να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό τους. Σημειώνουμε πως το σκορ του iMac 21.5 ιντσών της προηγούμενης γενιάς ήταν 1109 σε μονό πυρήνα και 6014 σε πολλαπλούς. Συγκριτικά λοιπόν το Apple M1 iMac είναι 56% γρηγορότερο σε αποδόσεις ενός πυρήνα και 24% γρηγορότερο στους πολλαπλούς πυρήνες.

Συγκριτικά τώρα με το iMac 27’’, το M1 iMac υπερέχει μεν σε αποδόσεις σε μονό πυρήνα αλλά υστερεί στους πολλαπλούς αλλά και στον επεξεργαστή 10ης γενιάς Comet Lake Intel, ο οποίος σκοράρει στα 9002. Αντίθετα, κερδίζει το βασικό μοντέλο των 27 ιντσών iMac με Intel επεξεργαστή και 6 πυρήνες. Έτσι, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε προς το παρόν Apple M1 iMac αντικαταστάτη του high end 27 ιντσών iMac δεν αποκλείεται όμως η Apple να λανσάρει σύντομα τον διάδοχο του.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME