Το iOS είναι κολλημένο στο Μεσαίωνα

Επισκευή iPhone TheFixers

Ο Pavel Durov, ο οποίος συχνά περιγράφεται ως ο Ρώσος Mark Zuckerberg, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Apple, λέγοντας πως κάθε φορά που χρησιμοποιεί ένα iPhone, νιώθει ότι βρίσκεται στον Μεσαίωνα. Ο δισεκατομμυριούχος, οραματιστής νέων τεχνολογιών, ο οποίος έχει δημιουργήσει τη δική του εφαρμογή ασφαλών μηνυμάτων «Telegram», ασκεί σφοδρή κριτική στην εταιρεία, λέγοντας ότι «κρατά δεμένους» τους χρήστες των προϊόντων της και τους μετατρέπει σε ψηφιακούς σκλάβους.

Η έντονη αντίδρασή του προέκυψε έπειτα από την δημοσίευση έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τη New York Times, η οποία απέδειξε τη σχέση μεταξύ Apple και Κίνας και συγκεκριμένα πόσο καίριας σημασίας ήταν η συμμετοχή της Apple στην παρακολούθηση και λογοκρισία πολιτών σε μεγάλη κλίμακα, κατόπιν εντολής της Κίνας. Ο Durov δημοσίευσε ο ίδιος αυτό το ξέσπασμά του στο προσωπικό προφίλ του στο Telegram, στο οποίο ακολουθείται περίπου από 600.000 άτομα.

Στο ξέσπασμά του υποστήριξε ότι η εταιρεία δεν ακολουθεί ένα ηθικό μοντέλο επιχειρηματικών πρακτικών, πουλώντας πανάκριβα, απαρχαιωμένα προϊόντα, τα οποία κλειδώνουν τους πελάτες στο οικοσύστημά τους.

Στο ξέσπασμά του εναντίον της Apple ανέφερε ότι η χειρότερη πρακτική της εταιρείας είναι ότι δεν επιτρέπει στους χρήστες της να εγκαταστήσουν εφαρμογές από διαφορετικές πηγές εκτός του App Store και δεν δίνει την επιλογή χρήσης υπηρεσίας διαφορετικής από το iCloud για να κάνουν αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής.

Ο Durov εκτός από ιδρυτής νέων τεχνολογιών, είναι ακτιβιστής κατά απολυταρχικών, συγκεντρωτικών καθεστώτων, κυρίως επειδή και ο ίδιος υπήρξε θύμα κατάχρησης εξουσίας από την κυβέρνηση.

Ο Durov ίδρυσε το Ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης «VK» το 2000, το οποίο, όπως και το Facebook, απέκτησε εκατομμύρια χρήστες (το VK αυτή τη στιγμή απαριθμεί πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες παρ’ ότι η δημοτικότητά του φθίνει). Ωστόσο, το 2014, μετά από έτη προσπαθειών εξαγοράς του από δισεκατομμυριούχους κοντά στον Putin, ο Durov αναγκάστηκε να πουλήσει το μερίδιό του από το VK, διαφεύγοντας από την Ρωσία, παραδίδοντας την ανεξαρτησία και τον έλεγχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που ο ίδιος δημιούργησε, στη Ρωσική κυβέρνηση.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME