Έρχεται το τέλος των iPhone mini;

Επισκευή iPhone TheFixers

Η Apple φαίνεται ότι θα διακόψει την παραγωγή iPhone 12 mini νωρίτερα από το αναμενόμενο και το μέλλον των mini μοντέλων της εταιρείας φαίνεται αβέβαιο.

Για την ιστορία, η Apple από την παρουσίαση των iPhone 6 και iPhone 6 Plus εστίασε σε συσκευές οι οποίες διέθεταν μεγαλύτερες οθόνες, ξεκινώντας από 4,7 ίντσες, για να καταλήξουμε σήμερα στις οθόνες των 6,7 ιντσών. Η εταιρεία, ακολουθώντας τους ανταγωνιστές και τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού, κινήθηκε προς τις μεγαλύτερες οθόνες, ωστόσο διατήρησε την παραγωγή μικρότερων μοντέλων, ως εναλλακτικές εκδοχές των κυρίαρχων της κάθε σειράς.

Επισκευή iPhone TheFixers

Χαρακτηριστικά, το iPhone SE κυκλοφόρησε ως η μικρότερη εκδοχή του iPhone 6s με οθόνη 4ων ιντσών, ενώ το 2ης γενιάς iPhone SE κυκλοφόρησε με οθόνη 4,7 ιντσών, οι οποίες, βάσει των σημερινών δεδομένων και χαρακτηριστικών των κινητών, δεν μπορούν να θεωρηθούν ιδιαίτερα μεγάλες. Παρ’ ότι το iPhone SE ποτέ δεν χαρακτηρίστηκε ως ναυαρχίδα για την Apple, τα νούμερα των πωλήσεων που σημείωσε ήταν εντυπωσιακά, κατακτώντας επάξια μία θέση στο τοπ 10 των συσκευών με τις περισσότερες πωλήσεις σε ορισμένες χώρες.

Πιο πρόσφατα, το iPhone 12 mini, ακολουθώντας διαφορετική πορεία από τα έως τώρα μοντέλα, διαθέτει τα ακριβή χαρακτηριστικά του iPhone 12, με τον ίδιο επεξεργαστή, τεχνολογία οθόνης, κάμερα και σχεδιασμό, απλά με μικρότερο σώμα. Ωστόσο, ενώ τα iPhone 12, iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max φαίνεται να είχαν εντυπωσιακές πωλήσεις, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για το iPhone 12 mini. Παρά το γεγονός ότι η Apple δεν δημοσιεύει τις πωλήσεις της για το εκάστοτε μοντέλο, βάσει αναλυτών και εταιρειών έρευνας, το iPhone 12 mini δεν σημείωσε τα κέρδη που εκτιμούσε η εταιρεία. Ενδεικτικά, το iPhone SE 2ης γενιάς κατέλαβε το 22% των πωλήσεων κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας του στην Αμερικανική αγορά, ενώ το iPhone 12 mini έφτασε μόλις έως το 6%.

Αυτή η απόσταση φαίνεται ότι επηρεάζεται από το value for money κάθε μοντέλου. Από τη μία, το iPhone SE είχε κόστος 400$ περίπου, ενώ το iPhone 12 mini ξεκινάει από τα 700$, με τα χαρακτηριστικά των iPhone 12 μοντέλων, χωρίς όμως την κατάλληλη υποστήριξη από πλευράς οθόνης και μπαταρίας. Επομένως, η αναπαραγωγή περιεχομένου, gaming και η καθημερινή συχνή χρήση, δεν ευνοούνταν στο συγκεκριμένο μοντέλο, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μη μένουν ικανοποιημένοι από μία συσκευή που τους κόστισε 700$. Επιπλέον, η ποσότητα των καταναλωτών που αναζητούν συσκευές μικρότερων διαστάσεων, φαίνεται να έχει μειωθεί αισθητά.

Ακόμα τίποτα δεν αποδεικνύει την ύπαρξη επόμενου μοντέλου mini στη σειρά iPhone 13. Πιθανολογείται ότι μπορεί να κυκλοφορήσει κάποιο μοντέλο το οποίο θα διαθέτει  κοινά εξαρτήματα με το iPhone 12 mini, ώστε να μπορέσει η εταιρεία να εκμεταλλευτεί τη συγκεκριμένη επένδυση, όμως ακόμα βρισκόμαστε στο σκοτάδι, καθώς η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις συγκεκριμένες φήμες. Εάν, λοιπόν, είστε φαν των mini μοντέλων στην iPhone, θα πρέπει να κάνετε υπομονή έως ότου υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία για την κυκλοφορία επόμενων mini συσκευών.

Για να μένετε ενημερωμένοι σχετικά με όλα τα τελευταία νέα της Apple, επισκεφθείτε το blog των TheFixers. Άμεση ενημέρωση για ό,τι νέο κυκλοφορεί.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME