Το FaceTime σε λίγο καιρό διαθέσιμο και για χρήστες Android, μέσω προγράμματος περιήγησης

Επισκευή Smartphone TheFixers

Η Apple πριν μερικές ημέρες προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με τις νέες δυνατότητες του FaceTime, μια εκ των οποίων αφορούσε χρήστες Android. Πλέον και εκείνοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε κλήσεις του FaceTime μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού που χρησιμοποιούν στο τηλέφωνό τους.

Το 2010 Steve Jobs είχε δηλώσει ότι το FaceTime θα στηρίζεται σε ανοιχτά πρότυπα και πλατφόρμες εργασίας, κάτι που δεν ίσχυε έως τώρα. Ωστόσο, στο WWDC 2021 η Apple ανακοίνωσε ότι μέσω του διαδικτύου οι κλήσεις στο FaceTime θα μπορούν να γίνονται και σε συσκευές Android και Windows.

To FaceTime ήδη είναι βασισμένο σε αρκετά ανοιχτά πρότυπα με βίντεο Η.264, ήχο AAC κ.α. Το FaceTime μέσω των οργανισμών τυποποίησης θα γίνει ανοιχτό βιομηχανικό πρότυπο.

Στις υπόλοιπες λειτουργίες των νέων εκδόσεων του FaceTime συγκαταλέγονται η υποστήριξη χωρικού ήχου, η προβολή πλέγματος για βίντεο, η λειτουργία πορτρέτου για βίντεο, σύνδεσμοι FaceTime. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η συμμετοχή κλήσεων FaceTime από το πρόγραμμα περιήγησης σε Android και Windows, καθώς και SharePlay με σκοπό την κοινοποίηση περιεχομένου κατά τη διάρκεια κλήση FaceTime, όπως η κοινή χρήση οθόνης, μουσικής κ.α.

Για περισσότερα νέα και πληροφορίες σχετικά με την Apple, αλλά και τις εταιρείες Android, επισκεφθείτε το blog μας στη σελίδα των TheFixers. Πληροφορηθείτε για τα τελευταία νέα και μείνετε ενημερωμένοι για τα πιο hot θέματα της τεχνολογικής επικαιρότητας.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME