Πώς θα αποσυνδεθείτε απομακρυσμένα από το Gmail account του κινητού/iPad σας

Επισκευή iPad από τους TheFixers

Εάν κάποια στιγμή έχετε χάσει το κινητό ή το iPad σας, σίγουρα ξέρετε ότι δεν είναι μια ιδιαίτερη ευχάριστη εμπειρία. Εκτός από το οικονομικό σκέλος της αγοράς νέας συσκευής, πρέπει πλέον κανείς να υπολογίζει και την προστασία των προσωπικών δεδομένων του και τους λογαριασμούς σε online υπηρεσίες, όπως το Gmail. Η Google ωστόσο, προσφέρει τη δυνατότητα αποσύνδεσης απομακρυσμένα από το λογαριασμό του Gmail, από κάθε συσκευή που έχει χαθεί ή κλαπεί.

Δεδομένου ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό του Gmail σας από διαφορετική συσκευή, τότε μπορείτε να αξιοποιήσετε τις λειτουργίες απορρήτου του Google Account σας και να προχωρήσετε σε απομακρυσμένη αποσύνδεση από τις συσκευές που έχετε συνδέσει το λογαριασμό σας.

Αρχικά, θα πρέπει να ανοίξετε το site του Gmail στον browser που χρησιμοποιείτε. Έπειτα, στην πάνω δεξιά γωνία πατήστε στο προφίλ σας και κάντε κλικ στην επιλογή «Διαχείριση του Google Account σας».

Επισκευή iPad από τους TheFixers

Στην καρτέλα «Ασφάλεια», στην ενότητα «Οι συσκευές σας», θα βρείτε την επιλογή «Διαχείριση συσκευών».

Επισκευή iPad από τους TheFixers

Εκεί θα δείτε τη λίστα των συσκευών στις οποίες έχετε συνδέσει και έχετε ενεργό το λογαριασμό σας τη δεδομένη στιγμή. Όταν εντοπίσετε τη συσκευή από την οποία θέλετε να αποσυνδεθείτε, πατήστε πάνω στο μενού με τις τρεις κουκκίδες και έπειτα κάντε κλικ στην επιλογή «Sign Out».

Επισκευή iPad από τους TheFixers

Από τη Google  θα εμφανιστεί παράθυρο επιβεβαίωσης αποσύνδεσης από τη συσκευή, το οποίο είναι και το τελικό βήμα για την κατάργηση του λογαριασμού σας και των συνδεδεμένων δεδομένων. Εφ’ όσον είστε βέβαιοι, κάντε κλικ στην επιλογή «Sign Out», επικυρώνοντας και ολοκληρώνοντας την κατάργηση του λογαριασμού σας.

Επισκευή iPad από τους TheFixers

Η Google προχωράει άμεσα στην αποσύνδεση της συγκεκριμένης συσκευής, εφ’ όσον είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Εάν ωστόσο, η συσκευή έχει χαθεί, απενεργοποιηθεί ή δεν έχει σύνδεση στο διαδίκτυο, η Google θα πραγματοποιήσει την κατάργηση του λογαριασμού μόλις εντοπίσει ότι η συσκευή βρίσκεται πάλι συνδεδεμένη σε δίκτυο.

Για την κατάργηση του λογαριασμού σας σε παραπάνω από μία συσκευές, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία στην ενότητα «Οι συσκευές σας» από τη σελίδα του Google account σας. Εάν, ωστόσο η συγκεκριμένη διαδικασία σας φαίνεται πολύπλοκη, οι τεχνικοί των TheFixers θα χαρούν να σας βοηθήσουν, σε ένα κατάστημα κοντά σας!

Πηγή φωτογραφιών: howtogeek.com

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ

iPhone
&
Smartphone

iPad
&
Tablet

Macbook
&
Laptop

iMac
&
Desktop

Motherboard