Έρευνες αναφέρουν ότι το Apple Watch αναγνωρίζει μακροχρόνιες επιπτώσεις του Covid-19

Επισκευή iPhone TheFixers

Ο Covid-19 είναι σταθερά στη ζωή μας περίπου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και οι ερευνητές έχουν εστιάσει τις προσπάθειές τους στην καταπολέμησή του, ενώ η τεχνολογία προσπαθεί να συνδράμει της ιατρικής, με κάθε τρόπο. Από τις αρχές της πανδημίας, αρκετές μελέτες προσπάθησαν να εντοπίσουν εάν wearables μπορούν να αναγνωρίσουν τα πρώτα στάδια σε ασθενείς με covid. Το JAMA Network Open δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αναφέρονταν ότι τα wearables, όπως το Apple Watch και το Fitbit, μπορούν να επισημάνουν δεδομένα από μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό ο Covid-19.

Τα δεδομένα προέκυψαν από 37.000 συμμετέχοντες, οι οποίοι είναι χρήστες Apple Watch, Fitbit ή άλλων wearables. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν και προχώρησαν σε ανάλυση δεδομένων των wearables και τα συνέκριναν με συμπτώματα που περιέγραψαν οι χρήστες, με στόχο την μεγαλύτερη ακρίβεια κατά τον εντοπισμό των κρουσμάτων Covid-19.

Επισκευή iPhone TheFixers

Από την έρευνα προέκυψε το συμπέρασμα ότι μετά από 9 ημέρες προσβολής ενός ατόμου από τον covid, έπεφτε ο καρδιακός παλμός, κάτι που δεν εμφανίζουν ασθενείς με άλλα νοσήματα. Κατόπιν, ο παλμός γίνεται πιο έντονος και παραμένει σε αυτή την κατάσταση για αρκετό χρονικό διάστημα. Βάσει μέσου όρου, χρειάζονται περίπου 79 ημέρες για να μπορέσει να επιστρέψει ο καρδιακός παλμός σε φυσιολογικά επίπεδα, σε κατάσταση ηρεμίας. Για όλα τα νέα τεχνολογίας, μπορείτε να επισκεφθείτε το blog των TheFixers και να μείνετε ενημερωμένοι για ό,τι νέο κυκλοφορεί.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME