H LG θέλει να διαθέτει προϊόντα της Apple στα καταστήματά της

Επισκευή iPhone TheFixers

Η LG έχει αποσυρθεί εδώ και αρκετό καιρό από την αγορά των smartphones, ωστόσο παραμένει στην κατασκευή τεχνολογικών προϊόντων και διατηρεί αλυσίδα καταστημάτων λιανικής στη Νότιο Κορέα. Τα καταστήματα ωστόσο φαίνεται να παρουσιάζουν κενό στο χώρο των κινητών συσκευών. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Apple για τη διάθεση των συσκευών της στα LG Stores.

Η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά της LG αναστάτωσε ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους έμπορες, τις εταιρείες και τους καταναλωτές. Η Samsung επίσης εξέφρασε μεγάλη δυσαρέσκεια προς τη συγκεκριμένη στρατηγική της εταιρείας, καθώς θεωρεί ότι θα έρθει σε μειονεκτική θέση και η LG παραβιάζει με αυτόν τον τρόπο τη διμερή συμφωνία με την οποία έχει οριστεί ότι κάθε μία από τις δύο εταιρείες θα πουλάει αποκλειστικά δικά της προϊόντα στα καταστήματά της. Εάν προχωρήσει η συγκεκριμένη συνεργασία, πιθανώς για τη Samsung να σημαίνει ότι θα χάσει την ηγετική θέση της στην αγορά των 5G Smartphones. Αν αναλογιστεί κανείς και τη μεγάλη ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς στη Νότια Κορέα, μπορεί να φανταστεί και το μέγεθος της ζήτησης των 5G συσκευών.

Οι μικρομεσαίοι πωλητές λιανικής εξέφρασαν επίσης τους φόβους τους για τη διατάραξη της απρόσκοπτης λειτουργίας των καταστημάτων τους κατόπιν της εισόδου των ηλεκτρονικών συσκευών της Apple στα καταστήματα της LG.

Αντίστοιχη θέση εκφράστηκε και από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να προκύψει ανισορροπία στην αγορά και να προωθηθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός, καθώς οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής και οι μικροπωλητές θα βρίσκονται σε κατάσταση άνισων συνθηκών.

Παράλληλα, εκφράζονται ανησυχίες για την υποτίμηση της ίδιας της LG, λόγω της αντίδρασης των χρηστών απέναντι σε αυτήν την κίνηση της εταιρείας, ενώ και οι υπάλληλοι και τα κανάλια πώλησης θα πρέπει να επικεντρωθούν στις πωλήσεις υπέρ της Apple, εις βάρος των προϊόντων της LG.

Σε αποτέλεσμα αυτών των αντιδράσεων, η LG προχώρησε σε ανακοίνωση πως δεν θα προχωρήσει σε συνεργασία με την Apple και παράλληλα διέκοψε την εκπαίδευση των πωλητών και των διαχειριστών, σχετικά με τις πωλήσεις των προϊόντων τεχνολογίας Apple. Εσείς μπορείτε να παραμένετε ενημερωμένοι για ό,τι νέο συμβαίνει στον κόσμο της τεχνολογίας, μέσα από το blog των TheFixers. Σας παρουσιάζουμε καθημερινά τις πιο φρέσκες ειδήσεις και τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME