Εφαρμογή iOS για αντιγραφή δεδομένων σε Android ετοιμάζεται να λανσάρει η Google

Επισκευή iPhone TheFixers

Μία νέα εφαρμογή φαίνεται να είναι έτοιμη να δημοσιεύσει η Google με την ονομασία “Switch to Android” με την οποία θα μπορούν οι χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα από τα πιο σημαντικά δεδομένα των iPhone, καθώς και να μεταφέρουν τις εφαρμογές σε Android.

Έως τώρα, ο πιο ασφαλής τρόπος μεταφοράς δεδομένων από iPhone σε Android ήταν η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των στοιχείων στο Google Drive και κατόπιν να γίνει ξανά download στη νέα συσκευή. Με αυτή τη μέθοδο, οι χρήστες είναι σε θέση να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των κυριότερων δεδομένων και φωτογραφιών, όχι όμως και των εφαρμογών.

Το επίσημο Data Restore Tool από το Android ενημερώθηκε πρόσφατα στην έκδοση 1.0.382048734 και εκεί υπάρχουν αναφορές για μια εφαρμογή “Switch to Android” που η Google ανέπτυξε για τα iOS, αντίστοιχη της εφαρμογής “Move to iOS” από την Apple για τα Android. Παρακάτω σας καθοδηγούμε στη διαδικασία της μεταφοράς δεδομένων μέσω των εφαρμογών.

Βήμα 1ο:

Κατεβάστε από το App Store την εφαρμογή “Switch to Android”. Τα δεδομένα σας δεν θα χρειαστεί να αντιγραφούν μέσω καλωδίου USB-C, αλλά η εφαρμογή θα δημιουργήσει τοπικό δίκτυο Wi-Fi στο Android σας –όπως λειτουργούν τα hotspot– με το οποίο θα συνδεθείτε από το iPhone σας. Έπειτα, οι εφαρμογές θα αναλάβουν την υπόλοιπη διαδικασία.

Βήμα 2ο:

Από τις ρυθμίσεις Wi-Fi συνδεθείτε στο δίκτυο και εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης. Με το “Switch to Android”, μεγάλη έκταση του κειμένου του Data Restore Tool είναι τροποποιημένο, ώστε να αναφέρεται ότι πλέον οι εφαρμογές σας μπορούν να αντιγραφούν από το iPhone σας. Για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη μεταφορά εφαρμογών, επαφών iCloud, επαφών συσκευής και iMessage μηνυμάτων, θα πρέπει να έχετε καταργήσει τη διαχείριση συσκευών στο iPhone.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα είναι εφικτή αυτή η δυνατότητα, πέρα από το να υπάρχει πίνακας όπου θα προκύπτει η αντιστοιχία των iOS εφαρμογών με τις Android και να εγκαθίστανται από το Play Store. Βέβαια, το πιο πιθανό είναι ότι οι επί πληρωμή εφαρμογές δεν θα είναι εφικτό να μεταφερθούν.

Για την ώρα, η εφαρμογή “Switch to Android” δεν υπάρχει ακόμα στο App Store, αλλά αναμένεται άμεσα, δεδομένου ότι η Apple έχει διαθέσιμη την εφαρμογή “Move to iOS” εδώ και πέντε χρόνια, γεγονός που προκαλεί έκπληξη, καθώς η Google άφησε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να περάσει έως ότου δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο.

Το blog των TheFixers σας παρέχει συνεχώς νέα επικαιρότητας και τις πιο πρόσφατες ειδήσεις του κόσμου της τεχνολογίας. Επισκεφθείτε το καθημερινά, για να μένετε πάντα ενημερωμένοι.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME