How to Guide: Μοιραστείτε δεδομένα υγείας του iPhone με την οικογένειά ή το γιατρό σας

Επισκευή iPhone από τους TheFixers |

Η εφαρμογή Health των iPhone μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα υγείας που καταγράφονται τόσο από τα iPhone όσο και από τα Apple Watch. Εάν το iPhone σας εκτελεί iOS 15 ή και μεταγενέστερη έκδοση, τότε έχετε τη δυνατότητα να μοιραστείτε τα δεδομένα υγείας που έχουν καταγραφεί, με την οικογένειά σας, τους φίλους σας και φυσικά, το γιατρό σας.

Βασική προϋπόθεση είναι ο παραλήπτης να βρίσκεται στη λίστα των επαφών σας και να διαθέτετε αμφότεροι iPhone με iOS 15 ή μεταγενέστερη έκδοση. Εάν δε διαθέτετε iOS 15, θα πρέπει να ενημερώσετε το iPhone σας για να το εγκαταστήσετε. Επίσης, για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία, θα πρέπει ορισμένα δεδομένα υγείας να οριστούν για κοινή χρήση.

Πώς θα μοιραστείτε δεδομένα υγείας

Αρχικά, μεταβείτε στην εφαρμογή Health και κάντε κλικ στην καρτέλα Κοινή χρήση. Επιλέξτε «Κοινή χρήση με κάποιον» και εντοπίστε την επαφή με την οποία επιθυμείτε να μοιραστείτε τα δεδομένα υγείας σας. Όπως αναφέραμε, μπορείτε να κοινοποιήσετε τα δεδομένα υγείας σας μόνο με άτομα που βρίσκονται στις επαφές σας, επομένως βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας, για παράδειγμα, βρίσκεται στη λίστα των επαφών σας, προτού προσπαθήσετε να του κοινοποιήσετε τα συγκεκριμένα δεδομένα.

Έπειτα, θα εμφανιστεί η ερώτηση εάν επιθυμείτε να «Δείτε προτεινόμενα θέματα» για να επιταχύνετε τη διαδικασία ή επιλέξτε ακριβώς τα δεδομένα που θα αποστείλετε, μέσω της επιλογής «Μη αυτόματη ρύθμιση». Επόμενο βήμα είναι η ερώτηση σχετικά με την κοινοποίηση ειδοποιήσεων για την υγεία, όπως ειδοποιήσεις σχετικά με τους παλμούς της καρδιάς.

Εάν στο πρώτο βήμα έχετε επιλέξει «Ρύθμιση με μη αυτόματο τρόπο», τότε θα σας εμφανιστεί πλήρης λίστα με τα δεδομένα υγείας που έχετε τη δυνατότητα να κοινοποιήσετε ή μια σύντομη λίστα εάν επιλέγετε τις προτάσεις της Apple. Πατώντας την επιλογή «Εμφάνιση όλων» δίπλα σε μία κατηγορία, μπορείτε να ελέγξετε ποιες επιλογές θα μοιραστείτε.

Πατώντας «Επόμενο» ολοκληρώνετε την απόφασή σας. Δείτε τη λίστα όσων έχετε επιλέξει να μοιραστείτε και ολοκληρώστε τη πατώντας το κουμπί «Επεξεργασία». Στην επιλογή «Προεπισκόπηση» μπορείτε να δείτε τον τρόπο με τον οποίο θα εμφανίζονται τα δεδομένα υγείας σας και τέλος, να τα μοιραστείτε, με το κουμπί «Κοινή χρήση».

Στο blog των TheFixers θα βρείτε πληθώρα άρθρων-οδηγών για iPhone και Android. Επισκεφθείτε το καθημερινά και μείνετε ενημερωμένοι για κάθε νέο του κόσμου της τεχνολογίας.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME