Η Apple παρουσίασε τα νέα της προϊόντα: Τα νέα χαρακτηριστικά των iPhone 13

Επισκευή iPhone από τους TheFixers |

Το βράδυ της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου η Apple πραγματοποίησε διαδικτυακά το ετήσιο event παρουσίασης των νέων της προϊόντων. Στο event ο CEO της εταιρείας, Τιμ Κουκ, αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα της συνδρομητικής πλατφόρμας Apple TV+ και παρουσίασε τα νέα iPad 15 & Mini, καθώς και τα Apple Watch 7. Φυσικά, το επίκεντρο της βραδιάς αποτέλεσε η επίσημη αποκάλυψη των νέων μοντέλων iPhone της σειράς 13.

Επισκευή iPhone από τους TheFixers |

Βάσει του Τιμ Κουκ, η 13η εκδοχή των iPhone είναι το «καλύτερο και πιο ισχυρό iPhone όλων των εποχών». Η συγκεκριμένη φράση ακούγεται κάθε χρόνο στην παρουσίαση των νέων μοντέλων, ωστόσο κάθε χρόνο δεν παύει να είναι αληθής. Η νέα σειρά αποτελείται από την τετράδα των iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max.

Η εξωτερική σχεδίαση των νέων μοντέλων δε διαφέρει ιδιαίτερα από τον προκάτοχό τους, διατηρώντας το επίπεδο πλαίσιο αλουμινίου αεροδιαστημικής τεχνολογίας με άψογο φινίρισμα και την προστασία Ceramic Shield. Οι αποχρώσεις στις οποίες κυκλοφορούν είναι πιο ζωντανές από προηγούμενα μοντέλα, ενώ και η εγκοπή (notch) στις οθόνες του iPhone 13 είναι μικρότερου μεγέθους κατά 20% -βάσει στοιχείων της εταιρείας- ώστε να υποστηρίζεται η Face ID τεχνολογία και η εμπρόσθια κάμερα.

Παρά την εξωτερική ομοιότητα με προγενέστερα μοντέλα, οι μεγάλες αποκλίσεις εντοπίζονται στο εσωτερικό των iPhone 13. Ο 6πύρηνος Α15 Bionic επεξεργαστής περιλαμβάνει 15 δις. μεμονωμένους ημιαγωγούς, δίνοντας στο iPhone 13 την εντυπωσιακή δυνατότητα να εκτελεί 15,8 τρισεκατομμύρια λειτουργίες το δευτερόλεπτο. Επίσης, μεγάλη σημασία δόθηκε στη βελτίωση των δυνατοτήτων εικονοληψίας ακίνητης και κινούμενης εικόνας, εφοδιάζοντας τα νέα μοντέλα με δύο κάμερες ανάλυσης 12 Megapixel με ενσωματωμένο το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας, όπως είχε και το iPhone 12 Pro Max. Επιπλέον, έχει προστεθεί η λειτουργία Cinematic στη λήψη βίντεο, με το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται σε ανάγκες και απαιτήσεις επαγγελματικής βιντεοσκόπησης.

Επισκευή iPhone από τους TheFixers |

Ο Α15 Bionic επεξεργαστής είναι πιο οικονομικός σε ενέργεια και συνδυάζοντας τη μπαταρία αυξημένης χωρητικότητας επιτρέπεται στο iPhone 13 να διαθέτει αυξημένη αυτονομία κατά 1,5 ώρα για το Mini μοντέλο και 2,5 ώρες για το βασικό μοντέλο.

Τα iPhone 13 Max και iPhone 13 Max Pro παρουσιάζουν εντυπωσιακές βελτιώσεις στο εντελώς νέο σύστημα τριπλής κάμερας. Ο συνδυασμός των 77 χιλιοστών τηλεφακού, με έναν ευρυγώνιο και έναν υπερευρυγώνιο επιτρέπει στην Apple να ισχυρίζεται την ασυναγώνιστη δυνατότητα εικονοληψίας από τα νέα της μοντέλα. Επιπλέον, όλες οι κάμερες διαθέτουν ενίσχυση στο σύστημα νυχτερινής λήψης, το οποίο βελτιστοποιεί την ποιότητα των λήψεων και των φωτογραφιών, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τέλος, τα νέα μοντέλα είναι εφοδιασμένα με το σύστημα Pro Motion με το οποίο μπορούν να εξομαλύνουν την κινούμενη εικόνα, απαλείφοντας το φαινόμενο των pixel στα βίντεο. Τα iPhone 13 Max και iPhone 13 Max Pro ανταποκρίνονται στις ανάγκες επαγγελματιών κινηματογραφιστών, επομένως η Apple φρόντισε να κάνει διαθέσιμη την επιλογή χωρητικότητας αποθηκευτικού χώρου δεδομένων 1 Terrabyte.

Η εταιρεία, αποδεικνύοντας την ευαισθητοποίησή της επί των θεμάτων προστασίας του περιβάλλοντος ανέφερε ότι για την παραγωγή των iPhone 13 Max και iPhone 13 Max Pro εφάρμοσε ανακύκλωση υλικών μέσω της οποίας εξοικονομήθηκαν 600 τόνοι πλαστικών.

Το κόστος των νέων μοντέλων, αντίθετα στις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει, δεν αυξήθηκε θεαματικά, με τους αγοραστές στις ΗΠΑ να μπορούν να αποκτήσουν το iPhone 13 και το iPhone 13 Mini από 699  δολάρια και το iPhone 13 Pro από 999 δολάρια. Ωστόσο, ακόμα αναμένεται να ανακοινωθεί το κόστος που θα έχουν τα νέα μοντέλα στην ελληνική αγορά.

Στο blog των TheFixers μπορείτε να διαβάζετε άρθρα και πληροφορίες για κάθε νέο της Apple και όποια είδηση κυκλοφορεί στον κόσμο της τεχνολογίας. Επισκεφθείτε μας καθημερινά και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα tech news.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME