Νέο Κατάστημα στην Κηφισιά. Δες εδώ!

Είμαστε κοντά σε ένα iPhone «Flip»; Ακολουθεί η Apple τη Samsung στις αναδιπλούμενες συσκευές;

Επισκευή iPhone από τους TheFixers |

Η Samsung αδιαμφισβήτητα είναι η πρωτοπόρος στη δημιουργία πτυσσόμενων κινητών, με αναδιπλούμενη οθόνη και μάλιστα τη δεύτερη φορά έριξε αρκετά τις τιμές τους, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την Apple, η οποία επιθυμεί να λάβει μερίδιο της συγκεκριμένης αγοράς. Ακούγεται μάλιστα, ότι η εταιρεία προσπαθεί εδώ και καιρό να δημιουργήσει μία συσκευή στα πρότυπα της Samsung, με πτυσσόμενη οθόνη.

Παρ’ ότι από την εταιρεία δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια επίσημη δήλωση επί του θέματος, υπάρχουν αναφορές που αφήνουν να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μοντέλο με αναδιπλούμενη οθόνη από την Apple, με την ονομασία «iPhone Flip». Ωστόσο, έως τώρα κανείς δεν είχε προσπαθήσει να παρουσιάσει την μορφή του αναδιπλούμενου iPhone. Αυτό πλέον άλλαξε, καθώς η Concepts iPhone δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζει μια πιθανή εκδοχή του iPhone Flip, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί κάποια επίσημη παρουσίαση.

Στο συγκεκριμένο βίντεο εμφανίζεται ένα smartphone με clamshell σχεδιασμό, όπως το Galaxy Z Flip 3 της Samsung, το οποίο κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα. Το πλαίσιό του εμφανίζεται από ανοξείδωτο ατσάλι με καμπύλες και το μεταλλικό σώμα του «iPhone Flip»,να μοιάζει εμφανισιακά αρκετά με το iPhone 12 Pro, το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη χρονιά, με τη βασική διαφορά ότι διπλώνει στη μέση. Στο σύνολο ο σχεδιασμός του παραμένει ίδιος, αναφορικά με την τοποθέτηση της γραμμής κεραίας, της θύρας αστραπής, του ακουστικού, των ηχείων, των κουμπιών ελέγχου ισχύος και έντασης, ακόμη και τα κουμπιά σίγασης.

Η βασική διαφορά του υποτιθέμενου «iPhone Flip» σε σχέση με τα μοντέλα iPhone που ήδη κυκλοφορούν, είναι το μέγεθος της εγκοπής, κάτι που πιθανολογείται και για το iPhone 13. Επίσης, αναφέρεται ότι η αναδιπλούμενη οθόνη θα μπορούσε να διαθέτει οθόνη 120Hz Pro Motion Liquid Retina XDR. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα να τροφοδοτείται από το chipset M1 της Apple, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στα iPad Pro.

Δεδομένου ότι η χρήση μασκών κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη λειτουργία του Face ID, υπάρχει η πιθανότητα το «iPhone Flip» να διαθέτει και δεύτερη μέθοδο αναγνώρισης βασισμένη σε βιομετρικά δεδομένα, όπως το Touch ID. Τέλος, φημολογείται ότι το «iPhone Flip» θα διαθέτει τεχνολογία ασύρματης φόρτισης και ότι οι διαθέσιμες αποχρώσεις του θα είναι Silver, Tangerine, Rose Gold και Product RED.
Βέβαια, όλα αυτά αποτελούν απλά υποθέσεις, καθώς η Apple δεν έχει δημοσιοποιήσει επίσημα τα σχέδιά της για την κυκλοφορία αναδιπλούμενου smartphone. Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε αναμονή, για να δούμε ποιες από τις υποθέσεις θα βγουν αληθινές και ποιες θα καταρριφθούν.

Το βέβαιο είναι ότι στο blog των TheFixers θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε πληροφορία σχετικά με το «iPhone Flip» και για κάθε νέο του κόσμου της τεχνολογίας που κυκλοφορεί!

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ

iPhone
&
Smartphone

iPad
&
Tablet

Macbook
&
Laptop

iMac
&
Desktop

Consoles

Consoles

Motherboard

@HOME